Ο Idris Elba δίνει τον λόγο του ότι η ταινία ‘Luther’ είναι στα σκαριά

Μέχρι να βγει το φιλμ, η 5η σεζόν του σόου θα μας κρατήσει ζεστούς αυτήν την Πρωτοχρονιά
19 Δεκεμβρίου 2018 13:41
Ο Idris Elba δίνει τον λόγο του ότι η ταινία ‘Luther’ είναι στα σκαριά

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Movie Fone, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Neil Cross, ο δημιουργός του βρετανικού αστυνομικού δράματος Luther, ετοιμάζει ήδη το σενάριο της αντίστοιχης ταινίας που θα δένει αρμονικά με το φινάλε του 5ου κύκλου ο οποίος θα κάνει πρεμιέρα φέτος ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

Το παραπάνω νέο επιβεβαίωσε και ο  ίδιος ο πρωταγωνιστής του σόου, Idris Elba μέσα από χαρακτηριστική δήλωσή του στο Variety: «Προχωράμε σημαντικά με την δημιουργία της κινηματογραφικής εκδοχής του πράγματος. Ο Neil δουλεύει με επιμέλεια πάνω σ’ αυτό!».

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το Luther έχει όλα εκείνα τα συστατικά των κλασικών ταινιών του ’90 όπως το Seven και το Along Came a Spider. Επιπλέον, υποσχέθηκε ότι το επιμέρους αυτό project που προορίζεται για την μεγάλη οθόνη θα έχει «περισσότερα εγκλήματα, περισσότερα Volvos, και έναν ακόμη πιο προβληματισμένο ‘Luther’». Υπογράμμισε συγκεκριμένα επ’ αυτού: «Ουσιαστικά θέλουμε απλώς να προσπαθήσουμε να το μεταφέρουμε και σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό, μία ευρύτερη κλίμακα, ίσως και σε διεθνές επίπεδο ... όπου και αν υπάρχει πάντως έγκλημα, ο ‘Luther’ θα σπεύσει!».

Ο Elba είχε επισημάνει νωρίτερα ότι η ταινία θα συνδεθεί με την όλη μυθοπλασία κατάλληλα ώστε να συνάδει με τον επίλογο της 5ης σεζόν, ενώ προέβη και σ' έναν υπαινιγμό-έκπληξη για όσα έπονται σχετικά με έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα της ιστορίας: «Η Alice (Ruth Wilson) επιστρέφει και δεν είναι εδώ για να μου δώσει ευχετήριες κάρτες για τα Χριστούγεννα. Έρχεται για να μου φέρει πονοκέφαλο!».

Η Wilson, από μεριάς της τοποθετήθηκε ως εξής: «Ναι, μου άρεσε που γύρισα,  και έχουμε ξανά μαζί αυτούς τους δύο ( ‘Luther’ και ‘Alice’)! Η ‘Alice’ είναι ένα άτακτο κορίτσι! Έχει πολύ πλάκα να την υποδύομαι. Παίζει πολλούς διαφορετικούς ρόλους, και έχει πολλά διαφορετικά πισωγυρίσματα».

Η αυλαία για το 5ο κεφάλαιο του Luther ανοίγει στο BBC One την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2019 στο Ηνωμένο Βασίλειο, φέρνοντας και μία νέα σύμμαχο στο πλευρό του διάσημου επιθεωρητή, την συνάδελφό του, ‘Catherine Halliday’ (Wunmi Mosaku) με την οποία θα δοκιμαστούν μέσα από ακόμη πιο αμείλικτες καταστάσεις.