Η Disney «σπάει» το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στο Box Office με $10 δις

Το πρώτο στούντιο στην ιστορία
09 Δεκεμβρίου 2019 10:30
Η Disney «σπάει» το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στο Box Office με $10 δις

Η Disney τις επόμενες ώρες πρόκειται να γίνει το πρώτο στούντιο στην ιστορία που θα ξεπεράσει τα $10 δισεκατομμύρια στο Box Office μέσα σε μία χρονιά, χάρη στις πολύ επιτυχημένες blockbuster ταινίες της. Όπως αποκαλύφθηκε, μέχρι στιγμής η εταιρία έχει κέρδη $3,82 δις στη Βόρεια Αμερική και $6,7 δις παγκοσμίως. Αν κάνει κάποιος τα μαθηματικά συνολικά έχουμε $9.9 δισεκατομμύρια. Ωστόσο, η εταιρία αναμένεται να περάσει το ιλιγγιώδες ποσό των 10 δις σε μερικές ώρες, αφού το Frozen II συνεχίζει την εξαιρετική του πορεία.

Ο «γίγαντας» που ακούει στο όνομα Disney ξεπέρασε το προηγούμενο ορόσημό της του 2016. Εκείνη τη χρονιά είχε κέρδη $7,6 δις παγκοσμίως. Μετά την τεράστια επιτυχία των Avengers: Endgame και Lion King που την «χρύσωσαν», φαίνεται πως θα συνεχίσει την απίθανη πορεία της. Η Disney δεν είπε ακόμη την τελευταία της λέξη, μιας και το Star Wars: Rise of the Skywalker θα κάνει πρεμιέρα αυτόν τον μήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτό το ορόσημο δεν συμπεριλαμβάνονται τα εισιτήρια που έκοψαν οι ταινίες Ford v Ferrari ή το Dark Phoenix της FOX.

Τον Αύγουστο η Disney έσπασε ακόμη ένα ρεκόρ, με πέντε ταινίες της να ξεπερνούν το $1 δις, με αυτές να είναι το Avengers: Endgame, το Aladdin, το Toy Story 4, το The Liong King και το Captain Marvel. Αξίζει να σημειωθεί πως το Frozen II μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να γεμίσει με $920 εκατομμύρια τα ταμεία της, ενώ ίδια εξαιρετική πορεία αναμένεται να κάνει και το επερχόμενο Star Wars.

Φέτος, η Disney είχε έξι από τις δέκα πιο επιτυχημένες ταινίες στην αγορά, με το Avengers: Endgame να ξεπερνά τα $2,79 δις, καθώς και το The Lion King τα $1,6 δισεκατομμύρια.

Tags: