Οι Aaron Sorkin και Sacha Baron Cohen ενώνουν τις δυνάμεις τους για το ‘Trial of the Chicago 7’

Ένα ατμοσφαιρικό, ιστορικό πολιτικό έργο με επίκεντρο τα επεισόδια του 1968 στο Σικάγο
27 Οκτωβρίου 2018 17:42
Οι Aaron Sorkin και Sacha Baron Cohen ενώνουν τις δυνάμεις τους για το ‘Trial of the Chicago 7’

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του Movie Fone, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Aaron Sorkin (Molly's Game)και ο Sacha Baron Cohen (Who Is America?) δίνουν και επίσημα τα χέρια για το Trial of the Chicago 7, το πολιτικό δράμα περιόδου που είχε δρομολογηθεί πριν αρκετά χρόνια να βγει στο πανί της μεγάλης οθόνης και πλέον πήρε το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα.

Με βάση και αντίστοιχες αναφορές του Variety, ο Aaron Sorkin ο οποίος είχε επιμεληθεί μία δεκαετία πριν το σενάριο, υπέγραψε για να καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη (κάτι το οποίο επιθυμούσε και ο Steven Spielberg εν προκειμένω), ενώ ο Sacha Baron Cohen βρίσκεται στο τελικό στάδιο των συζητήσεων για να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το Trial of the Chicago 7 τοποθετείται χρονικά εν έτει 1969 σε μία εποχή όπου υπήρχε τεράστιο εθνικό χάσμα στις Η.Π.Α. Εστιάζει ειδικότερα στην υπόθεση επτά κατηγορούμενων οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε δίκη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για συνωμοσία και πολλά άλλα, σχετικά με τις αντι-βιετναμικές διαμαρτυρίες και το κίνημα της αντικουλτούρας που εκτονώθηκαν έντονα μέσα από αναταραχές κατά την Δημοκρατική Εθνική Συνέλευση του 1968 στο Σικάγο.