Barbara Mastroianni: Η μεγαλύτερη κόρη του Marcello Mastroianni έφυγε στα 66 της χρόνια

Απεβίωσε στην Ρώμη έπειτα από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της τα τελευταία χρόνια
13 Οκτωβρίου 2018 20:26
Barbara Mastroianni: Η μεγαλύτερη κόρη του Marcello Mastroianni έφυγε στα 66 της χρόνια

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του THR, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η Barbara Mastroianni, η μεγαλύτερη κόρη ενός από τους πιο σπουδαίους Ιταλούς ηθοποιούς, του Marcello Mastroianni (La Dolce Vita, La Notte, Divorce Italian Style), άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 66 ετών, στην Ρώμη όπου και νοσηλευόταν έχοντας διαγνωστεί τα τελευταία χρόνια με καρκίνο στους πνεύμονες.

Η Mastroianni, γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1951, και κληρονόμησε την αγάπη του πατέρα της για την τέχνη του θεάτρου και του σινεμά, εργαζόμενη στην Ευρώπη ως σχεδιάστρια κουστουμιών και κλείνοντας δουλειές με σημαντικούς σκηνοθέτες συμπεριλαμβανομένων του Federico Fellini (And the Ship Sails On), του Elio Petri (Buone Notizie), του Ettore Scola (The Night in Varennes) και του Mauro Bolognini (The Inheritance).

Αργότερα ασχολήθηκε με την ξυλογλυπτική, φτιάχνοντας τα δικά της σχέδια σε έπιπλα και λανσάροντας με την σειρά της τις δημιουργίες της σε αντίστοιχες εκθέσεις στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Υπήρξε παντρεμένη με τον Giorgio Bertocci Fontana, ο οποίος και πέθανε λίγα χρόνια πριν.

Στην κηδεία της Barbara Mastroianni που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, παρευρέθηκαν και διάσημα ονόματα όπως η Catherine Deneuve και η κόρη της, Chiara, που ήταν και η ετεροθαλής αδελφή της θανούσας, αλλά και ο τραγουδιστής Renato Zero, καθώς και ο  Gianpio Sarracco, δήμαρχος της Fontana Liri (γενέτειρας του Marcello).

Tags: