Η ταινία Frozen είχε αρχικά ένα διαφορετικό τέλος

Διαφορετικός ήταν και ο χαρακτήρας της Elsa
01 Απριλίου 2017 08:19
Η ταινία Frozen είχε αρχικά ένα διαφορετικό τέλος

Τα παραμύθια αλλάζουν με το χρόνο και ειδικά όταν μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη, για να είναι πιο αρεστά στον κόσμο. Δεν είναι κρυφό πως τα παραμύθια “των παλιών” ήταν πολύ πιο τρομακτικά από αυτά που γνωρίζουμε εμείς. Η ταινία Frozen δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού το αρχικό της τέλος ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που είδαμε.

Στο παραμύθι “The Snow Queen” του Hans Christian Andersen, η Elsa είναι η κακιά της υπόθεσης, γεγονός που αποκαλύπτεται και από τα αρχικά σχέδια. Όπως αποκαλύπτει ο παραγωγός Peter Del Vecho στο EW η ταινία τελικά είχε αρκετές αλλαγές.

Όταν αρχίζαμε, η Anna και η Elsa δεν ήταν αδερφές. Δεν ήταν καν γαλαζοαίματες. Άρα η Anna δεν ήταν Πριγκίπισσα. Η Elsa ήταν μια αυτοανακηρυγμένη Βασίλισσα του Χιονιού, αλλά ήταν κακιά, γεμάτη μίσος – όπως στο παραμύθι του Hans Christian Andersen. Ξεκινήσαμε με μια κακιά γυναίκα για το ρόλο του villain και με μια αθώα γυναίκα ηρωίδα και το τέλος περιλάμβανε μια επική μάχη με τέρατα του πάγου τα οποία είχε δημιουργήσει η Elsa για στρατό.

Ο Del Vecho και η ομάδα του όμως αποφάσισαν πως το τέλος δεν ήταν ικανοποιητικό.

Δεν είχαμε καμία συναισθηματική σύνδεση με την Elsa – δε μας ένοιαζε επειδή είχε περάσει όλη την ταινία ως κακιά.

Έτσι στο τέλος, αποκαλύπτεται ο Πρίγκηπας Hans ως πραγματικός κακός με σχέδιο να παντρευτεί την Anna για να πάρει το στέμμα του Arendelle. Όσο για τη σκηνή που η καρδιά της Anna σταμάτησε, ο Del Vecho είχε να πει:

Πρέπει πάντα να είναι το φιλί της αληθινής αγάπης αυτό που λύνει το πρόβλημα; Πρέπει πάντα να είναι ο άντρας αυτός που έρχεται και σώζει τη γυναίκα; Δεν μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό; Αυτό οδήγησε σε ένα διαφορετικό τέλος.

Για όσους και όσες θέλουν μια πιο αυθεντική προσέγγιση στο παραμύθι του Andersen, μπορείτε να δείτε την animated ταινία The Snow Queen του 1957 παρακάτω.

Tags: