Ο Νονός έφτασε στο Netflix

Ό,τι πρέπει για να κάνετε μια…επανάληψη
16 Απριλίου 2024 18:18
Ο Νονός έφτασε στο Netflix

Το Netflix μόλις πρόσθεσε μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών στην πλατφόρμα του. Όπως σας είχαμε ενημερώσει και παλιότερα, ο Απρίλιος είναι ο μήνας που η streaming υπηρεσία προσθέτει τρεις φανταστικές ταινίες και μετά το Schindler's List (Η Λίστα του Σίντλερ) ήρθε η ώρα και για την δεύτερη.

Αναλυτικότερα, εδώ και λίγες ώρες έχει προστεθεί στην πλατφόρμα το The Godfather (Ο Νονός) που θεωρείται από τους περισσότερους ως η μία από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ο Νονός κυκλοφόρησε το 1972 σε σκηνοθεσία Francis Ford Coppola και σενάριο του ίδιου κερδίζοντας μεταξύ άλλων και 3 βραβεία Όσκαρ. Η δραματική γκανγκστερική κινηματογραφική ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάριο Πούζο. Είχε budget περί τα 6 εκατομμύρια δολάρια και κατάφερε να βγάλει από το πέρασμά του στους κινηματογράφους περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια, ενώ είχε φυσικά και ένα εκπληκτικό cast.

Ένα cast που έμεινε στην ιστορία αφού αποτελούνταν από τους Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Richard S. Castellano, Robert Duvall, Sterling Hayden, John Marley, Richard Conte, Al Lettieri, Diane Keaton, Abe Vigoda, Talia Shire και άλλους.

Τρεις φανταστικές ταινίες έρχονται στο Netflix!

Η πλοκή του Νονού αναφέρει:

Ο Μάικλ Κορλεόνε, ο νεότερος γιος ενός ισχυρού αφεντικού του εγκλήματος στη Νέα Υόρκη, μπαίνει στην οικογενειακή επιχείρηση όταν ο πατέρας του γίνεται στόχος δολοφονίας.

Η ταινία απέσπασε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ και κατά την 45η τελετή των βραβείων (27η Μαρτίου 1973), κέρδισε 3, μεταξύ των οποίων, Καλύτερης Ταινίας, Α' Ανδρικού Ρόλου (Μάρλον Μπράντο) και Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου (Φράνσις Φορντ Κόπολα & Μάριο Πούζο).