O Mark Ruffalo μιλάει έξω από τα δόντια για την κατάσταση του MCU και λέει τι φταίει

Ο σταρ της Marvel σε μία δήλωση που θα σχολιαστεί και εξηγεί γιατί δε θα γίνει ποτέ solo ταινία με τον Hulk του
22 Φεβρουαρίου 2024 18:01
O Mark Ruffalo μιλάει έξω από τα δόντια για την κατάσταση του MCU και λέει τι φταίει

Αναμφίβολα το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel δεν είναι όπως ήταν στην προ-Endgame εποχή του. Αυτό φαίνεται στα πρόσφατα νούμερα εισπράξεων στο box office, στο γενικότερο ενδιαφέρον των fans για το τι συμβαίνει στο MCU αλλά και στην ποιότητα των κυκλοφοριών, η οποία μετά το Phase 4 έχει φθήνει κατά γενική ομολογία -πέραν των ελάχιστων εξαιρέσεων. 

Την κατάσταση όμως την έχει μυριστεί και η Marvel Studios, με τον Kevin Feige να πραγματοποιεί εδώ και καιρό παρασκηνιακά πολλές αλλαγές και ξηλώματα, με σκοπό να αποφέρουν τους προσδοκώμενους καρπούς μέχρι το Avengers 6, με τίτλο "Secret Wars". Τι τι ακριβώς θα γίνει μένει να το δούμε στη μεγάλη οθόνη, αλλά πάνω σε αυτό το θέμα ο Mark Ruffalo είχε να κάνει μερικές δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο περιοδικό GQ, o Ruffalo που υποδύεται τον Hulk εδώ και 12 χρόνια στο MCU, αναφέρθηκε σε έναν παράγοντα που έφταιξε για τη φθίνουσα πορεία του MCU ζωγραφίζοντας το Disney Plus και την επέκταση του σύμπαντος προς τις streaming σειρές. To GQ ζήτησε από τον ηθοποιό να σχολιάσει το γεγονός ότι οι ώρες περιεχομένου στο Phase 1 ήταν συνολικά 12 ώρες και 24 λεπτά και εκτοξεύθηκαν στις 54 ώρες και 40 λεπτά με το Phase 4. 

"Νομίζω ότι η επέκταση στο streaming ήταν συναρπαστική, αλλά το κυριότερο πράγμα με τις ταινίες της Marvel ήταν ότι έπρεπε να περιμένεις τρία χρόνια μέχρι την επόμενη και δημιουργούσε αυτόν το μυστήριο. Αυτές οι διορθωτικές κινήσεις μπορεί να είναι πολύ θετικές. Θα είναι όπως ήταν; Δεν το γνωρίζω. 

Όσο για το ενδεχόμενο να γίνει μια solo ταινία του Hulk στο MCU, ο Ruffalo φάνηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο λέγοντας: "Θα ήθελα πολύ να κάνω μια ταινία Hulk, αλλά δε νομίζω ότι θα γίνει ποτέ. Είναι πολύ ακριβό για να γίνει μια ολόκληρη ταινία, για αυτό και χρησιμοποιούν τον Hulk περιστασιακά. Είμαι πολύ ακριβός για το κασέ τους!

To ότι οι πολλές σειρές και το περιεχόμενο στο Disney Plus έβλαψαν το MCU, είναι κάτι που έχει παραδεχθεί ευθέως και η Disney μέσω του αφεντικού της, Bob Iger. Σε διορθωτικές κινήσεις λέγεται ότι προχώρησε και το Avengers 5, το οποίο πλέον δε θα φέρει τον υπότιτλο "The Kang Dynasty" αφού φαίνεται πως η εποχή του χαρακτήρα τελείωσε οριστικά μετά τις δικαστικές περιπέτειες του Jonathan Majors. To ίδιο έκανε και η σειρά Daredevil: Born Again, η οποία θα φέρει ξανά όλη την παλιοπαρέα του Hell's Kitchen. 

Αξίζει να αναφερθεί για όλο το 2024 η Marvel θα κυκλοφορήσει μόνο το Deadpool 3 ή αλλιώς "Deadpool & Wolverine". 

Tο Avengers 5 αναμένεται τη 1η Μαΐου του 2026 και το Avengers: Secret Wars θα βγει στις αίθουσες στις 7 Μαίου του 2027.