Νέα παραδοχή προέδρου Disney: “Το παρακάναμε με τα sequels τελευταία“

Ολική αλλαγή στρατηγικής στο πώς θα δίνει το “ΟΚ“ για sequels και θα επιβλέπει τη Marvel Studios
30 Νοεμβρίου 2023 21:26
Νέα παραδοχή προέδρου Disney: “Το παρακάναμε με τα sequels τελευταία“

Σε εκτενείς παραδοχές για την κατάσταση της Marvel Studios και της Disney μετά και την παταγώδης αποτυχία του "The Marvels" στο box office προχώρησε ο CEO της, Bob Iger, στο πλαίσιο του συνεδρίου Dealbook που διοργανώνουν οι New York Times. 

Καταρχήν το αφεντικό της Disney που διανύει τη δεύτερή του θητεία ως CEO του κολοσσού μίλησε για τους λόγους που απέτυχε να αγγίξει τα κοινά της, η ταινία The Marvels, ρίχνοντας το φταίξιμο στην έλλειψη εποπτείας από τους υψηλόβαθμους ιθύνοντες λόγω της πανδημίας του COVID. Δηλαδή ο συνδυασμός των περιορισμών της πανδημίας και η απόφαση να βγάζει περισσότερο περιεχόμενο στο Disney+ έκανε τη δουλειά επίβλεψης των executives δυσκολότερη, όπως είπε μεταξύ άλλων. 

"Iger: To The Marvels γυρίστηκε εν μέσω πανδημίας. Δεν υπήρχε επαρκής επίβλεψη στο πλατό ας πούμε, όπου συνήθως έχουμε διευθυντικά στελέχη να επιβλέπουν τι γίνεται μέρα με τη μέρα. Αυτός ήταν ο ένας λόγος και ταυτόχρονα αυξήσαμε σε τρομερό βαθμό το περιεχόμενο που βγάζαμε για το Disney+. Πολύ παραπάνω κιόλας."

Δημοσιογράφος: Ήταν ένα λάθος.

Iger: Σίγουρα ήταν λάθος από πλευράς μας. Η ποιότητα ήθελε προσοχή...και η ποσότητα αραίωσε την ποιότητα στην περίπτωσή μας...Το Νο.1 μέλημά μου είναι να επιστρέψει η Disney εκεί που ήταν από δημιουργικής πλευράς.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το The Marvels μετά βίας έχει φτάσει τα $188 εκατομμύρια παγκοσμίως στο box office, κοντεύοντας να συμπληρώσει έναν μήνα ακριβώς στις αίθουσες και φυσικά δεν έχει καταφέρει να βγάλει τα...σπασμένα, δηλαδή το budget των $270 εκατομμυρίων που κόστισε η ταινία με τις Brie Larson, Iman Vellani και Teyonah Parris

Ωστόσο, η μεγαλύτερη παραδοχή από πλευράς Disney έγινε για τα sequels που γενικότερα το στούντιο και ειδικά η Marvel Studios είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι το παραέκαναν. Πρακτικά, σήμανε μια ολική αλλαγή στρατηγικής στο πώς σκέφτεται η Disney και στο πώς θα δίνει το "ΟΚ" για τα sequels από εδώ και στο εξής. 

Δήλωσε ότι πέραν των εμπορικών λόγων για να γίνει ένα sequel θα πρέπει να υπάρχει και ένας λόγος πέραν αυτών: 

"Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να τα φτιάχνουμε. Αλλά θα δώσουμε το πράσινο φως για ένα sequel μόνο αν πιστεύουμε ότι αξίζει να ειπωθεί η ιστορία που θέλουν να αφηγηθούν οι δημιουργοί".

Δείτε το σχετικό απόσπασμα για τα όσα είπε το αφεντικό της Disney για τα sequels: