Madame Web: “Σάπια“ τα πρώτα reviews της ταινίας - Χειρότερο και από το Morbius

Η νέα Spider-Verse ταινία της Sony Pictures κάνει ποδαρικό με το αριστερό
13 Φεβρουαρίου 2024 19:19
Madame Web: “Σάπια“ τα πρώτα reviews της ταινίας - Χειρότερο και από το Morbius

Δεν περίμεναμε το Madame Web να είναι μια ταινία που θα συζητάμε για καιρό μιας και από τα trailers θα έλεγε κανείς ότι το ψάρι βρώμαγε από το κεφάλι. Φαίνεται όμως πως η νέα Spider-Verse ταινία της Sony έκανε ένα πολύ δύσκολο κατόρθωμα, καθώς οι περισσότερες κριτικές καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα: ότι είναι χειρότερη και από το "Morbius"!

Σε νέα επίπεδα superhero καλτίλας βουτάει η ταινία που διαθέτει τέσσερις Spider-Women χαρακτήρες με τις Dakota Johnson (50 Shades), Sydney Sweeney (Euphoria), Isabella Merced (6 Underground) και Celeste O'Connor ενώ τις καταδιώκει ένας κακός Spider-Man, ονόματι Ezekiel Sims τον οποίο υποδύεται ο Tahar Rahim (της σειράς "To Ερπετό" του Netflix). 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως μόλις έληξε το embargo των κριτικών και δημοσιεύθηκαν το σκορ του "Madame Web" στο Rotten Tomatoes βρίσκεται στο 20% μετά από 46 reviews, λαμβάνοντας τη στάμπα "Σάπιο". Το πραγματικό πάρτι έγινε στα reviews των ξένων μέσων που έγιναν δημιουργικοί στο πώς κατασπάραξαν τη νέα ταινία της Sony Pictures και της Marvel. Οι κριτικές κάνουν λόγο, μεταξύ άλλων, για μηδαμινή χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστριών, κάκιστα CGI, αδιάφορη σκηνοθεσία από την S.J. Clarkson, κακογραμμένες και ρηχές ατάκες που αποδίδονται άψυχα σε βαθμό που δεν υπάρχει... πουθενά σωτηρία. Να αναφέρουμε ότι το σενάριο υπέγραψαν οι Matt Sazama, Burk Sharpless και Claire Parker. 

Το Daily Beast γράφει ότι είναι "γεμάτη με κακούς διαλόγους που αποδίδονται άσχημα από ταλαντούχους άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν ξεμείνει με ένα άθλιο σενάριο και εξίσου άθλια διαχείριση. Το σύμπαν του Spider-Man της Sony είναι πλέον εντελώς άψυχο και δεν χρίζει αναζωογόνησης". 

Το Rolling Stone αναφέρει με περίσσιο σαρκασμό ότι το Madame Web "δεν είναι τόσο κακή ταινία όσο υποδηλώνει η αποτυχημένη διαφημιστική της καμπάνια. Στην πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη. Μια επιπέδου Τσερνόμπιλ καταστροφή που γίνεται ολοένα και πιο ραδιενεργή όσο περνάει η ώρα...Είναι το "Cats: The Movie" των superhero ταινιών. Καμία απόφαση εντός της ταινίας δεν φαίνεται να έγινε από κάποιον με σώας τας φρένας. Ούτε μια ερμηνεία δεν εναρμονίζεται με το υλικό. Ούτε μια ατάκα μοιάζει να μην έχει γίνει auto-tuned για να βγει κάποιο συναίσθημα από μέσα της. Το μόνο εκπληκτικό στοιχείο αυτής της spinoff ταινίας είναι ότι κάποιος, κάπου, υπέγραψε για να κυκλοφορήσει αυτή η ταινία." 

Το UPI αναφέρει ότι "τουλάχιστον το "Catwoman" και το "Batman & Robin" πίστευαν σε αυτό που έκαναν", το Collider γράφει ότι "το σενάριο της ταινίας προσπαθεί να μιμηθεί τα έφηβα κορίτσια που κάνουν πλάκα με ταξύ τους ή οποιοδήποτε άλλο θετικό δείγμα ανθρώπινου συναισθήματος... Όπως και το Morbius πριν από μερικά χρόνια, είναι μια κακιά απομίμηση των κινηματογραφικών comicbook ταινιών του παρελθόντος." 

Επίσης, το IndieWire στην κριτική του γράφει: "Από την έλλειψη διακυβεύματος μέχρι την απουσία ύφους, και από το γελοίο CGI μέχρι την αισθητή δυσφορία της με τους ρυθμούς και τις τροπικότητες του είδους της, το Madame Web είναι μια υπερηρωική ταινία που μοιάζει σαν να έγινε από και για ανθρώπους που δεν έχουν δει ποτέ σύγχρονη ταινία υπερηρώων.... Οι χαρακτήρες απλά στέκονται και ανταλλάσσουν επιφανειακούς διαλόγους σε αδιάφορες τοποθεσίες - μερικές φορές παρακολουθώντας πολύ καλύτερες ταινίες από αυτή στην οποία είναι παγιδευμένοι."

Δείτε μια ολόκληρη σκηνή από το Madame Web που μόλις κυκλοφόρησε: 

Το Madame Web θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Φεβρουαρίου 2024.