Μεγάλη αλλαγή για το σύμπαν του Star Wars και το μέλλον των ταινιών και σειρών

Ο δημιουργός των Clone Wars και Ahsoka προάγεται σε Chief Creative Officer της Lucasfilm
21 Νοεμβρίου 2023 22:45
Μεγάλη αλλαγή για το σύμπαν του Star Wars και το μέλλον των ταινιών και σειρών

Μια από τις σημαντικότερες και πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία του Star Wars σύμπαντος είναι η είδηση της προαγωγής του Dave Filoni σε Chief Creative Officer της Lucasfilm. 

Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Ντέιβ Φιλόνι στο πλαίσιο μιας συνέντευξής του στο Vanity Fair, μέσα στην οποία μίλησε γενικότερα για τον ρόλο του, τα σχέδιά του για την Ahsoka και αν θα υπάρξει 2η σεζόν αλλά και τις ταινίες που έχουν ανακοινωθεί. Ήδη από το 2020 ο Filoni κατείχε το ρόλο του εκτελεστικού αντιπροέδρου στην Lucasfilm και στο πρόσφατο Star Wars Celebration του Λονδίνου είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζει την πρώτη του κινηματογραφική Star Wars ταινία, που θα δέσει τις ιστορίες όλων των τηλεοπτικών σειρών όπως Mandalorian και Ahsoka

Πρακτικά το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό μέλλον του Star Wars βρίσκεται πλέον εξ'ολοκλήρου στα ασφαλή και δοκιμασμένα χέρια του βετεράνου Filoni, ο οποίος αποτελεί τον "σπόρο" του δημιουργού George Lucas, ο οποίος τον άφησε παρακαταθήκη στο στούντιο που δημιούργησε. Μαζί με τον Λούκας ο Φιλόνι δημιούργησε το λατρεμένο The Clone Wars, ενώ ο ίδιος του δημιούργησε την χαρακτήρα της Ahsoka Tano που τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων. Το ίδιο έκανε και με το "Rebels" και το "The Mandalorian" -το τελευταίο με την συνδρομή του Jon Favreau. 

"Στο παρελθόν πολλά από τα project που μου έφερναν τα έβλεπα αφότου είχαν αναπτυχθεί σε αρκετά ώριμο επίπεδο. Με αυτόν τον καινούργιο ρόλο, μου ανοίγονται οι πύλες όλων όσων συμβαίνουν. Όταν σχεδιάζεται κάτι για το μέλλον και αυτό που κάνουμε τώρα, συμμετέχω από την φάση της σύλληψής του", είπε ο Filoni στο Vanity Fair. Θα συνεργάζεται από εδώ και πέρα στενά με την επικεφαλής και πρόεδρο της Lucasfilm, Kathleen Kennedy και την επικεφαλής ανάπτυξης, Carrie Beck. 

Δεν λέω στον κόσμο τι να κάνει, αλλά νιώθω ότι τους βοηθάω να που την καλύτερη δυνατή ιστορία που θέλουν να διηγηθούν. Πρέπει να είμαι η χείρα βοηθείας από άκρη σε άκρη αυτού του γαλαξία, σα να είμαι μέλος του Συμβουλίου των Jedi. 

Οι επόμενες σειρές του Star Wars στο Disney Plus θα είναι τα The Acolyte, που θα εκτυλίσσεται στην εποχή του High Republic και την άνοδο των Sith, αλλά και το Skeleton Crew με τον Jude Law. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι υπάρχουν πολλές κινηματογραφικές ταινίες για το σύμπαν στα σκαριά. Η πρώτη Star Wars ταινία από αυτές που αναμένονται είναι σε σκηνοθεσία της Sharmeen Obaid-Chinoy και ονομάζεται Star Wars: New Jedi Order και θα σημάνει την επιστροφή της Daisy Ridley στο ρόλο της -πλέον- Jedi Master Rey Skywalker, καθώς θα μεταφερθούμε 15 χρόνια μετά την τελευταία σκηνή του Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker.

Η δεύτερη στα σκαριά Star Wars ταινία θα ολοκληρώσει τις περιπέτειες των Din Djarin και Grogu και όλου του "Mandoverse". Και η τρίτη ταινία θα είναι το Star Wars: Dawn of the Jedi, η πρώτη prequel ολόκληρου του Star Wars σύμπαντος ταινία, η οποία θα μας μεταφέρει στην απαρχή της Δύναμης και συγκεκριμένα 25.000 χρόνια πριν από τα όσα έχουμε δει σε σειρές και ταινίες μέχρι σήμερα. Σκηνοθέτης του Dawn of the Jedi θα είναι ο James Mangold, των "Logan", "Ford v Ferrari" και του επερχόμενου "Indiana Jones and the Dial of Destiny".

Επίσης, ο Shawn Levy σκηνοθέτης των Free Guy, Stranger Things και του Deadpool 3, θα κάνει τη δική του Star Wars ταινία αλλά φαίνεται πως το project είναι σε πολύ πρώιμα στάδια.