ΕΠΙΣΗΜΟ: Έρχεται νέα Jason Bourne ταινία - Θα παίζει και ο Matt Damon;

Το reboot του franchise είναι καθοδόν με οσκαρικό σκηνοθέτη-έκπληξη
21 Νοεμβρίου 2023 01:39
ΕΠΙΣΗΜΟ: Έρχεται νέα Jason Bourne ταινία - Θα παίζει και ο Matt Damon;

Ο Jason Bourne θα αναστηθεί από ότι όλα δείχνουν και πλέον με κάθε επισημότητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline η Universal Pictures ετοιμάζει μια νέα Jason Bourne ταινία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα από την φρασεολογία που χρησιμοποιεί το ρεπορτάζ, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα αποτελέσει κάποιου είδους reboot ή requel (sequel και reboot μαζί) εντός του σύμπαντος του Bourne, όπως ήταν για παράδειγμα το "Bourne: Legacy". 

Αυτό που επίσης δεν είναι ξεκάθαρο είναι η συμμετοχή του Matt Damon, ο οποίος ενσάρκωσε τον ομώνυμο σκληροτράχηλο κατάσκοπο με ασύλληπτη επιτυχία για τέσσερις ταινίες. 

Έκπληξη προκαλεί το όνομα που αναλαμβάνει την νέα Bourne ταινία, καθώς πρόκειται για τον Edward Berger, βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη του remake του "All Quiet on the Western Front" του Netflix, που έκανε πάταγο στα περσινά βραβεία, αποσπώντας τέσσερα χρυσά αγαλματίδια. 

Επιστρέφει ή όχι ο Matt Damon; 

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το νέο project βρίσκεται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης και ακόμη δεν υπάρχει καν σενάριο, επομένως δεν μπορεί και να υπογράψει κάποιος ηθοποιός για τη συμμετοχή του. 

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως το μεγάλο ερώτημα που πλανάται πάνω από την ταινία και είναι η επιστροφή του Matt Damon, παραμένει αναπάντητο. Κανείς δεν μπορεί αν ξέρει προς το παρόν αν ο Ματ Ντέιμον έχει όρεξη να επιστρέψει σε έναν ρόλο που είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι δε θα επέστρεφε αλλά το έκανε για την ταινία "Bourne" του 2016. Εκεί άλλωστε είχε δηλώσει ότι έβαλε "τελεία" στον ρόλο του κατατρεγμένου κατασκόπου της CIA. 

Το franchise ταινιών του Bourne που βασίζεται στα best selling βιβλία του Robert Ludlum, έχουν αποφέρει πάνω από $1.6 δισεκατομμύρια στο box office

Όλα ξεκίνησαν με το The Bourne Identity του 2002 και ακολούθησαν τα The Bourne Supremacy (2004) και The Bourne Ultimatum (2007). Μετά και την άρνηση του Damon να επιστρέψει, το franchise συνέχισε χωρίς αυτόν παρακάμπτοντάς τον για την ταινία "The Bourne: Legacy" του 2012) με πρωταγωνιστή τον Jeremy Renner. Ο Damon όμως ενέδωσε τελικά στην επιστροφή του, για την ταινία "Jason Bourne" του 2016, η οποία έμελλε να είναι και το κύκνειο άσμα του.