O Nolan αποκαλύπτει πόσο θα διαφέρει η επόμενη ταινία του από το Oppenheimer

Έτοιμος να προχωρήσει σε διαφορετική θεματολογία ο βραβευμένος σκηνοθέτης
19 Νοεμβρίου 2023 22:49
O Nolan αποκαλύπτει πόσο θα διαφέρει η επόμενη ταινία του από το Oppenheimer

Ο Christopher Nolan βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο και παραχωρεί συνεντεύξεις στα μέσα λόγω της επικείμενης οικιακής κυκλοφορίας του Oppenheimer, της νέας του ταινίας που έσπασε τα ταμεία όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο μαζί με την ταινία "Barbie". 

Θεματικά η ταινία για την ζωή του Ρόμπερ Τζ. Όπενχάιμερ, δημιουργού της ατομικής βόμβας, ήταν αρκετά ζοφερή και το στοιχείο του νιχιλισμού είναι έκδηλο σε όλη της την διάρκεια. Στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Yahoo Entertainment, ο βραβευμένος βρετανός σκηνοθέτης αναφέρθηκε στη θεματολογία της πρόσφατης εμπορικής και κριτικής επιτυχίας του, κάνοντας λόγο ότι είναι τόσο ζοφερή που θέλει να την αφήσει πίσω του. 

Μάλιστα έκανε λόγο για την θεματολογία της επόμενής του ταινίας, αποκαλύπτοντας ότι δε θα είναι τόσο ζοφερή:

"Σίγουρα, ένα μέρος του εαυτού μου θέλει να αφήσει πίσω του την ιστορία. Θέλω να πω, είναι σπουδαίο προνόμιο να μπορείς να μιλάς για μια ταινία που έχεις γυρίσει και η οποία τώρα πάει στα σπίτια και σε 4k και Blu-ray και όλα τα σχετικά. Είναι υπέροχο να μπορώ να κάθομαι εδώ και να σας μιλάω για την επιτυχία της ταινίας. Αυτό είναι ένα τεράστιο προνόμιο. Αλλά το θέμα της είναι πολύ σκοτεινό. Είναι μηδενιστικό. Και, ναι, υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού μου που θέλει πολύ να προχωρήσει και ίσως να κάνει κάτι, ξέρετε, όχι τόσο ζοφερό".

Δείτε εδώ την μπηχτή που έριξε ο Νόλαν στις streaming υπηρεσίες για ακόμη μια φορά. Η Blu-ray κυκλοφορία του Oppenheimer θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει πάνω από 3 ώρες παρασκηνιακού υλικού με συνεντεύξεις και σχολιασμό από τους ηθοποιούς και τους συντελεστές.

Η ταινία ολοκλήρωσε την box office διαδρομή της με εισπράξεις άνω των $950 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, κάτι που αποτελεί επίτευγμα για ένα βιογραφικό φιλμ διάρκειας 3 ωρών και R-rated (ακατάλληλο για ανηλίκους). Κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά βιογραφική ταινία όλων των εποχών, σπάζοντας το ρεκόρ του "Bohemian Rhapsody".

Θεωρείται ως ένα από τα φαβορί της κούρσας των Βραβείων Όσκαρ του 2024 σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες όπως Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού, Β' Ανδρικού, Β' Γυναικείου, Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Μοντάζ, Ειδικών Εφέ, Ήχου, Soundtrack και Φωτογραφίας. 

Το εκπληκτικό και all-star cast του Oppenheimer περιλαμβάνει ονόματα όπως: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.