Oppenheimer: O Nolan έριξε μπηχτή στις streaming υπηρεσίες και σε όσους θα το δουν εκεί

“Αγοράστε το Blu-ray για να μην σασ το κλέψει κάποια σατανική streaming υπηρεσία“
16 Νοεμβρίου 2023 19:32
Oppenheimer: O Nolan έριξε μπηχτή στις streaming υπηρεσίες και σε όσους θα το δουν εκεί

Ο Κρίστοφερ Νόλαν δεν έχει μασήσει ποτέ τα λόγια του ως σήμερα ακόμα και για τους πρώην συνεργάτες του στην Warner Bros. Δεν κρατήθηκε ούτε και τώρα, ρίχνοντας τα βέλη του προς τις streaming υπηρεσίες λόγω της επικείμενης οικιακής κυκλοφορίας του Oppenheimer σε Blu-ray και DVD. 

Κατά τη διάρκεια μιας προβολής του Oppenheimer όπου παρευρέθηκαν και αρκετά μέλη του συνεργείου του, ο Νόλαν αναφέρθηκε στο πόση φροντίδα έριξε τους τελευταίους μήνες στην οικιακή κυκλοφορία του Oppenheimer. Έφτασε σε σημείο να διατηρήσει ολόκληρο το ηχοτοπίο της ταινίας στο Blu-ray κάτι που το κάνει έναν λόγο για τους σινεφίλ ώστε να το αγοράσουν, αντί να περιμένουν να το streamάρουν σε κάποια υπηρεσία. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Προφανώς το Oppenheimer ήταν ένα ταξίδι για εμάς και τώρα ήρθε η στιγμή να κυκλοφορήσουμε την οικιακή βερσιόν της ταινίας. Δούλεψα πολύ σκληρά για αυτήν εδώ και μήνες. Με ξέρετε για την αγάπη μου για την κινηματογραφική εμπειρία και έχω αφιερώσει τη ζωή μου εκεί, αλλά η αλήθεια είναι πως όταν μια ταινία φτάνει στα σπίτια είναι εξίσου σημαντικό.

Αναφέρθηκε επίσης στο ότι το The Dark Knight ήταν επίσης μια από τις ταινίες που είχε φτιαχτεί το Blu-ray της με ιδιαίτερη φροντίδα επειδή ήταν ένα νέο φορμάτ εκείνη την εποχή και πράγματι, παραμένει ένα benchmark δοκιμών μέχρι και σήμερα. Την μπηχτή του όμως για τις streaming υπηρεσίες έριξε σε αυτό το σημείο όπου είπε τα εξής: 

Και στην περίπτωση του 'Oppenheimer', δώσαμε πολλή φροντίδα και προσοχή στην έκδοση Blu-ray... και προσπαθήσαμε να μεταφράσουμε τη φωτογραφία και τον ήχο, μεταφέροντάς τα στην ψηφιακή σφαίρα με μια έκδοση που μπορείτε να αγοράσετε και να αποκτήσετε στο σπίτι σας και να την βάλετε στο ράφι, ώστε καμία σατανική streaming υπηρεσία να μην μπορεί να έρθει να σας την κλέψει".

Η μπηχτή αυτή του Nolan φυσικά πήγαινε στο γεγονός ότι πλέον οι ταινίες και οι σειρές που φτάνουν στους ψηφιακούς καταλόγους των streaming υπηρεσιών καταλήγουν κάποια στιγμή να αφαιρούνται χωρίς περαιτέρω εξήγηση από αυτές, κάνοντας έτσι την απόκτηση ενός φυσικού αντιτύπου της ακόμη πιο σημαντική. 

Η Blu-ray κυκλοφορία του Oppenheimer θα γίνει στις 21 Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει πάνω από 3 ώρες παρασκηνιακού υλικού με συνεντεύξεις και σχολιασμό από τους ηθοποιούς και τους συντελεστές.

Η ταινία ολοκλήρωσε την box office διαδρομή της με εισπράξεις άνω των $950 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, κάτι που αποτελεί επίτευγμα για ένα βιογραφικό φιλμ διάρκειας 3 ωρών και R-rated (ακατάλληλο για ανηλίκους). Κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά βιογραφική ταινία όλων των εποχών, σπάζοντας το ρεκόρ του "Bohemian Rhapsody".

Θεωρείται ως ένα από τα φαβορί της κούρσας των Βραβείων Όσκαρ του 2024 σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες όπως Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού, Β' Ανδρικού, Β' Γυναικείου, Διασκευασμένου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Μοντάζ, Ειδικών Εφέ, Ήχου, Soundtrack και Φωτογραφίας. 

Το εκπληκτικό και all-star cast του Oppenheimer περιλαμβάνει ονόματα όπως: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.