Τεράστια απήχηση είχε το πρώτο trailer του Kingdom of the Planet of the Apes

Ευελπιστεί για καλά νούμερα στο box office η 20th Century Fox
10 Νοεμβρίου 2023 09:02
Τεράστια απήχηση είχε το πρώτο trailer του Kingdom of the Planet of the Apes

Ανέλπιστα καλό μπορεί να χαρακτηριστεί το ξεκίνημα της μάρκετινγκ καμπάνιας της νέας ταινίας του franchise του "Πλανήτη των Πιθήκων", με τίτλο Kingdom of the Planet of the Apes

Η 20th Century Studios ανακοίνωσε μέσα από το Variety πως το πρώτο trailer της 4ης ταινίας του "Planet of the Apes" franchise (μετά την τριλογία του Matt Reeves) τα πήγε περίφημα κάνοντας πάνω από 75 εκατομμύρια προβολές, εντός 24 ωρών σε πλατφόρμες όπως το YouTube, Facebook, X/Twitter, TikTok και μερικές ακόμα. 

Το engagement επίσης στα social media ήταν υψηλό αν και φυσικά η Disney και η 20th Century γνωρίζουν ότι το franchise έχει ένα ταβάνι που δε θα φτάσει τις ταινίες της Marvel Studios για παράδειγμα. Συγκεκριμένα σημείωσε πάνω από 72.000 mentions, πάνω από 11.000 σχόλια στο TikTok, ενώ μπήκε στα Top 10 των παγκόσμιων Trends του Χ. Μια μέρα πριν το tease post για την κυκλοφορία του trailer σημείωσε επιπλέον 25 εκατομμύρια προβολές σε 24 ώρες.

Συνολικά, το περιεχόμενο και οι αναρτήσεις του Kingdom of the Planet of the Apes απέσπασαν πάνω από 100 εκατομμύρια προβολές, όπως είπε η 20th Century, κατά το παράθυρο λανσαρίσματος της μάρκετιγν καμπάνιας, δίνοντας ελπίδες και για καλά νούμερα στο box office. “Το "Kingdom" είναι η αρχή ενός εντελώς νέου μέρους του έπος του Planet of the Apes, το οποίο ξεκινά πολλούς αιώνες μετά την ολοκλήρωση του War for the Planet of the Apes” 

Στο Kingdom of the Planet of the Apes πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Freya Allan (“The Witcher”), KevinDurand (Locke & Key”), Dichen Lachman, William H. Macy (“Fargo”), Owen Teague  (“IT”), Peter Macon (“Shameless”) και Sara Wiseman. Τη σκηνοθεσία της ταινίας την έχει αναλάβει ο Wes Ball του "The Maze Runner", ενώ το σενάριο έγραψαν οι  Josh Friedman (“War of the Worlds), Patrick Aison (“Prey”), Rick Jaffa και Amanda Silver (“Avatar: The Way of Water”).

Η νέα ταινία του επικού franchise διαδραματίζεται πολλές γενιές στο μέλλον μετά τη βασιλεία του Caesar, όπου οι πίθηκοι είναι το κυρίαρχο είδος και ζουν αρμονικά, ενώ οι άνθρωποι ζουν ξανά σαν άνθρωποι των σπηλαίων και οι πίθηκοι τους έχουν στο κυνήγι. Ένας νέος τυραννικός ηγέτης των πιθήκων χτίζει την αυτοκρατορία του και παράλληλα ένας νεαρός πίθηκος ξεκινά ένα σκληρό ταξίδι που θα τον ωθήσει να αμφισβητήσει όλα όσα ήξερε για το παρελθόν του και να πάρει αποφάσεις που θα καθορίσουν την πορεία τόσο των πιθήκων όσο των ανθρώπων. 

Το Kingdom of the Planet of the Apes βγαίνει στους κινηματογράφους στις 24 Μαΐου του 2024.