Super Bowl 2024: Τα σημαντικότερα trailers που ακούγεται ότι θα δούμε

Εκτός από το Deadpool 3 τι άλλο θα έχει το μενού;
06 Φεβρουαρίου 2024 17:01
Super Bowl 2024: Τα σημαντικότερα trailers που ακούγεται ότι θα δούμε

To Super Bowl εκτός από ένα αθλητικό event για τους Αμερικανούς έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια και μια ευρύτερη απήχηση, όχι μόνο γιατί αμερικάνικο ποδόσφαιρο "μεγάλωσε" σε ενδιαφέρον στην Γηραιά Ήπειρο σαν ένα διαφορετικό είδους θέαμα, αλλά και γιατί αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για την ψυχαγωγία και την pop κουλτούρα για έναν λόγο: τα trailers των ταινιών

Τα μεγαλύτερα στούντιο παραγωγής του Χόλιγουντ ξοδεύουν δεκάδες -αν όχι εκατοντάδες- εκατομμύρια συνολικά για να πιάσουν μια θέση στα γεμάτα γόητρο διαφημιστικά slots του ημιχρόνου του τελικού του Super Bowl. Φέτος η μάχη στην πράσινη σχάρα του Allegiant Stadium στο Λας Βέγκας της Νεβάδα θα δοθεί ανάμεσα στους San Fransisco 49ers, οι οποίοι διεκδικούν το 6ο τρόπαιο Lombardi στην ιστορία τους και στους Kansas City Chiefs του Patrick Mahomes, οι οποίοι θέλουν να εδραιώσουν τη δυναστεία τους και να κερδίσουν το 3ο τους πρωτάθλημα μέσα σε μια πενταετία. 

Μικρή σημασία έχει όμως έκβαση του τελικού αυτού, καθώς αν είσαι σινεφίλ ή γενικότερα λάτρης της pop κουλτούρας ήρθες απλά για το Halftime Show του Usher (και όποιους guest θα έχει) και τα trailers. Εδώ λοιπόν ήρθαμε να ρίξουμε μια ματιά στα "σιγουράκια" trailers που έχουν κλειδώσει και σε όλα όσα φημολογείται ότι θα δούμε. 

Πριν πάμε στο ψητό και για να έχετε μια σφαιρική εικόνα του γιατί τα διαφημιστικά του Super Bowl έχουν τόση σημασία και κύρος για τις εταιρίες, απλά να αναφέρουμε ότι ένα slot 30 δευτερολέπτων κοστίζει φέτος κατά μέσο όρο $7 εκατομμύρια δολάρια. Μια αύξηση 6% σε σχέση με τα περσινά, την ώρα που το χολιγουντιανό box office δείχνει να έχει επιστρέψει στα προπανδημίας νούμερα και τα στούντιο επιζητούν να μετατρέψουν αυτά τα εκατομμύρια σε πωλήσεις εισιτηρίων. Τα νούμερα της διοργάνωσης του Super Bowl 58 ζαλίζουν περισσότερο, καθώς υπολογίζονται ότι θα ξεπεράσουν συνολικά τα $14 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα για να δει κανείς από κοντά το τελικό ένα "μαγικό" εισιτήριο ξεκινάει από τα $8000 δολάρια!

Ποιο στούντιο θα έχει τη μεγαλύτερη παρουσία; 

Τη μεγαλύτερη παρουσία θα την έχει το στούντιο της Paramount μιας και το κανάλι που θα προβάλει τον τελικό είναι το CBS, το οποίο είναι θυγατρική της εταιρία. Επομένως κάθε της ταινία που κυκλοφορήσει το 2024 θα έχει περίοπτη παρουσία, μαζί με το περιεχόμενο που θα προμοτάρει για την streaming υπηρεσία Paramount+. Ήδη για αυτό έχει αποκαλυφθεί το σχετικό spot στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Patrick Stewart, Drew Barrymore, η Ντόρα η Εξερευνήτρια, ο Knuckles από το Sonic, ο Άρνολντ από το "Hey Arnold", ο Master Chief του Halo και η Πέππα το γουρουνάκι. 

Στα σημνατικότερα trailers που θα δείξει η Paramount είναι αυτά του prequel των Quiet Place σε σκηνοθεσία John Krasinski με τίτλο "Α Quiet Place: Day One", επίσης το "IF" σκηνοθεσίας Krasinski με τους Ryan Reynolds και Steve Carrell, την βιογραφική ταινία "Bob Marley: One Love", αλλά και την spinoff σειρά του Sonic the Hedgehog με τίτλο 'Knuckles".

Ποια trailers είναι τα πιο αναμενόμενα;

Η Disney είναι μια παραδοσιακή δύναμη στα διαφημιστικά του Super Bowl αφού και το budget έχει για να διαθέσει. Φέτος δε θα αποτελέσει εξαίρεση και μακράν το πιο αναμενόμενο είναι το πρώτο trailer του Deadpool 3 με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman να είναι οι δύο αστέρες που θα τραβήξουν τον κόσμο να δει την ταινία. Η Marvel Studios ευελπιστεί πως με το μέγεθος και την δύναμη αυτών των αστέρων να ανακάμψει μετά από την σχεδόν καταστροφική περίοδο των Phase 4 και μέχρι στιγμής του Phase 5 του MCU, καθώς έχει δει τα νούμερά της στο box office αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου να πέφτει κατακόρυφα. 

To hype βέβαια για την ταινία είναι τεράστιο και μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Marvel fans. Για αυτό και η Marvel φρόντισε να είναι η μοναδική ταινία του MCU για το 2024 αλλά και η πρώτη καθαρή R-rated (ακατάλληλη για ανηλίκους) ταινία της, ώστε να υποστηρίξει τα κάφρικα αστεία του Wade Wilson και τα καπρίτσια του Ryan Reynolds. 

Στο teaser trailer αυτό αναμένεται να δούμε τα πρώτα πλάνα από την μεγάλη επιστροφή του Hugh Jackman στο ρόλο του Wolverine που υποτίθεται ότι είχε αφήσει πίσω με την ταινία "Logan", αλλά και να μάθουμε τον επίσημο τίτλο της ταινίας, καθώς έχουν ακουστεί διάφοροι υποψήφιοι όπως "Deadpool vs Wolverine" και "Deadpool Kills the Marvel Universe". Οι νεότερες πληροφορίες για την παρουσία του Deadpool 3 λένε πως στο ημίχρονο του Super Bowl θα προβληθεί το καθιερωμένο "Big Game Spot" των 30 δευτερολέπτων, ενώ ένα πλήρους διάρκειας trailer θα ακολουθήσει αμέσως μετά στα social media

Από την Disney και τα θυγατρικά της στούντιο λέγεται ότι θα δούμε ένα νέο trailer για το επίσης πολυαναμενόμενο Inside Out 2 της Pixar αλλά και το Kingdom of the Planet of the Apes της 20th Century Studios.

Η Universal Pictures αν και έχει πάντοτε παρουσία στο Super Bowl, για φέτος δεν έχει αποκαλύψει τα χαρτιά της. Ακούγεται έντονα όμως ότι θα δούμε μια πρώτη ματιά στην ταινία "Wicked" του σκηνοθέτη Jon M. Chu με τις Ariana Grande και Cynthia Erivo, στην κωμική ταινία δράσης "The Fall Guy" με τους Ryan Reynolds Reynolds και Emily Blunt, αλλά και το "Twisters" με πολλούς ανερχόμενους αστέρες όπως οι Glen Powell, Daisy Edgar Jones, Anthony Ramos, Kiernan Shipka και David Corenswet, το οποίο αποτελεί ένα τύπου sequel και reboot στην κλασική ταινία καταστροφής Twister του 1996. 

Και η Dreamworks πόνταρε στο Super Bowl LVIII και έτσι θα δούμε σίγουρα ένα νέο trailer για το Kung Fu Panda 4, το οποίο είναι ήδη μια από τις πιο αναμενόμενες animation ταινίες της χρονιάς με την επιστροφή του Τζακ Μπλακ στο ρόλο του Πο.

Υπάρχουν και ηχηρές απουσίες 

Μέσα σε όλα αυτά θα υπάρχουν και ηχηρές απουσίες μεγάλων στούντιο όπως οι Warner Bros., Sony Pictures, Netflix και Amazon, οι οποίες παρόλο που διαθέτουν δυνατές κυκλοφορίες δε θα τρέξουν κάποια καμπάνια. 

Ειδάλλως αναμενόταν να πάρουμε μια γεύση από το Bad Boys 4 με τους Will Smith και Martin Lawrence, αλλά και το Ghostbusters: Frozen Empire για παράδειγμα.

Που θα τα δείτε; 

Μα φυσικά μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για την κάλυψη όλων των παραπάνω trailers.