Killers of the Flower Moon: Σαρώνει και στο box office η νέα ταινία του Scorsese με τον Leonardo DiCaprio

Το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα Σαββατοκύριακου στην ιστορία του Scorsese
23 Οκτωβρίου 2023 12:01
Killers of the Flower Moon: Σαρώνει και στο box office η νέα ταινία του Scorsese με τον Leonardo DiCaprio

Το Killers of the Flower Moon (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού) είναι η νέα ταινία του Martin Scorsese, η οποία παίζει ήδη στους κινηματογράφους και αργότερα θα φτάσει και στο Apple TV+. Το νέο πόνημα του θρυλικού δημιουργού έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές την περασμένη Πέμπτη, ενώ έφτασε μία μέρα μετά στην Αμερική και πλέον έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από το box office.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έφερε στη δημοσιότητα το Comscore, ο Scorsese είχε το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα στην ιστορία του, αφού το Killers of the Flower Moon ξεπέρασε τα 44 εκατομμύρια δολάρια αυτό το Σαββατοκύριακο. Συνολικά, η ταινία μετράει αυτή τη στιγμή, από όλες τις προβολές της σε όλο τον κόσμο, πάνω από 67 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για την ταινία της Apple και της Paramount Pictures και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Leonardo DiCaprio ως Ernest Burkhart, ένας κάτοικος της Οκλαχόμα που παντρεύεται τη Mollie Kyle (Lily Gladstone), μια ιθαγενής γυναίκα που έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία πετρελαίου. Ο Robert De Niro υποδύεται τον θείο του Ernest, William Hale, έναν κτηνοτρόφο που εμπλέκεται στη συνωμοσία για την κλοπή της γης και του πλούτου των Osage. Τέλος, ο Jesse Plemons παίζει έναν πρώην Texas Ranger, ο οποίος αποστέλλεται από τον J. Edgar Hoover για να ερευνήσει την υπόθεση για λογαριασμό του νεοσύστατου FBI.

Παίζουν επίσης οι: Tantoo Cardinal, John Lithgow, Cara Jade Myers, Brendan Fraser, Jillian Dion, Janae Collins, William Belleau, Jason Isbell, Louis Cancelmi, Scott Shepherd και Pat Healy. Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Scorsese, ο Eric Roth, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για το σενάριο του "Forrest Gump", μαζί με τον συγγραφέα David Grann.

Το 'Killers of the Flower Moon' είναι η πρώτη ταινία του Scorsese μετά το 'The Irishman', το οποίο ήταν υποψήφιο για 10 Όσκαρ το 2020. Είναι επίσης η έκτη συνεργασία του με τον Leonardo DiCaprio και η δέκατη με τον Robert De Niro. Στον τομέα της φωτογραφίας ο Σκορσέζε συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με τον Rodrigo Prietto ύστερα από τις ταινίες "Silence" (2016) και "The Irishman" (2019).

Εμείς είδαμε το Killers of the Flower Moon και πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε την άποψή μας δια χειρός Αντώνη Παυλίδη.

Το Killers of the Flower Moon (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού) παίζει ήδη στους κινηματογράφους όλης της χώρας.