Η Αντζελίνα Τζολί μεταμορφώνεται στην Μαρία Κάλλας - Πρώτη ματιά στην νέα της ταινία

Το “Maria“ είναι η βιογραφική ταινία που υπογράφει ο Pablo Larrain των “Jackie“ και “Spencer“
10 Οκτωβρίου 2023 00:58
Η Αντζελίνα Τζολί μεταμορφώνεται στην Μαρία Κάλλας - Πρώτη ματιά στην νέα της ταινία

Η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) ετοιμάζεται να υποδυθεί την Μαρία Κάλλας στην ταινία "Maria" του σκηνοθέτη Pablo Larraín, o οποίος με αυτή θα ολοκληρώσει μια άτυπη τριλογία ταινιών με πρωταγωνίστριες γυναίκες που έγραψαν ιστορία, πλάι στις ταινίες "Jackie" (με την Νάταλι Πόρτμαν ως Τζάκι Κένεντι) και "Spencer" (με την Κρίστεν Στιούαρτ ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα). 

Επειδή σήμερα ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας, ο Larrain θέλησε να μοιραστεί μια πρώτη ματιά στην εντυπωσιακή μεταμόρφωση της Τζολί στην κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο του 20ου αιώνα. Τα πρώτα δύο στιγμιότυπα από το "Maria" μπορείτε να τα δείτε παρακάτω. 

"Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω την παραγωγή της “Maria”, η οποία ελπίζω να φέρει την αξιοσημείωτη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας στο κοινό σε όλο τον κόσμο, χάρη στο υπέροχο σενάριο του Steven Knight, το έργο ολόκληρου του καστ και του συνεργείου, και, ειδικά, τη λαμπρή δουλειά και την εξαιρετική προετοιμασία της Αντζελίνα" δήλωσε ο σκηνοθέτης. Εδώ να αναφέρουμε ότι το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Steven Knight, δημιουργός της σειράς "Peaky Blinders". 

Το σενάριο της ταινίας θα βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες για τη ζωή της Κάλλας, και θα διηγηθεί διάφορες πτυχές της ταραχώδους, όμορφης αλλά και τραγικής ιστορίας της μεγαλύτερης ερμηνεύτριας που γνώρισε ποτέ η όπερα. Μάλιστα, η περιγραφή που δόθηκε αναφέρει ότι θα ξαναζωντανέψουν στη μεγάλη οθόνη οι τελευταίες της μέρες στο Παρίσι τη δεκαετία του '70. 

Δείτε φωτογραφίες με την Τζολί ως Μαρία Κάλλας

Γυρίσματα και στην Ελλάδα - Θα έρθει και η Τζολί

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα γυρίσματα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη για την ταινία "Maria" θα διαρκέσουν 8 εβδομάδες και θα γίνουν σε Παρίσι, Ελλάδα, Βουδαπέστη και Μιλάνο. Έτσι μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Τζολί να ταξιδέψει και στην χώρα μας, καθώς μέρος των γυρισμάτων θα γίνουν στο παραλιακό χωριό Κατάκολο του νομού Ηλείας στα μέσα Οκτωβρίου.

Στο cast της ταινίας συμπεριλαμβάνεται η Valeria Golino (The Morning Show, Portrait of a Lady on Fire), που θα υποδυθεί την Υακίνθη (Τζάκι) αδερφή της Μαρίας Κάλλας. Επίσης θα συμμετέχουν οι: Pierfrancesco Favino (The Hummingbird), Alba Rohrwacher (La Chimera), Haluk Bilginer (Winter Sleep), και ο Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog

Ακόμη δεν υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας για το "Maria".