Ο Christopher Nolan είναι υπέρ των μεγάλης διάρκειας ταινιών και υπερασπίζεται το κοινό

Όλα όσα είπε ο σκηνοθέτης του Oppenheimer στη νέα του συνέντευξη
07 Σεπτεμβρίου 2023 00:59
Ο Christopher Nolan είναι υπέρ των μεγάλης διάρκειας ταινιών και υπερασπίζεται το κοινό

Τις μεγάλης διάρκειας ταινίες υπερασπίστηκε ο Christopher Nolan στο πλαίσιο μιας νέας του συνέντευξη την ώρα που το Oppenheimer συνεχίζει να καλπάζει στο box office σχεδόν δύο μήνες μετά την πρεμιέρα του. 

Το @NolanAnalyst έφερε στο φως τα λόγια του σκηνοθέτη των Inception και Interstellar, ο οποίος είπε ότι η διάρκεια της ταινίας δεν είναι το θέμα αλλά το να καταφέρει να κρατήσει τον θεατή στη θέση του και το ενδιαφέρον του για όλη αυτή την τρίωρη -για παράδειγμα- διάρκεια. Είχε γίνει άλλωστε πολύς ντόρος όλον αυτόν τον καιρό για το ότι το Oppenheimer κρατάει παραπάνω από όσο πρέπει (180 λεπτά/3 ώρες), με μερίδα των θεατών να τη θεωρεί βαρετή εξαιτίας αυτού. 

Μάλιστα υπερασπίστηκε και το κινηματογραφικό κοινό όντας αντίθετος στη γενικότερη πεποίθηση ότι οι μεγάλης διάρκειας ταινίες τείνουν να πατώνουν εμπορικά επειδή η περίοδος προσοχή των νέων ατόμων γίνεται ολοένα και μικρότερη, λόγω των short-form βίντεο όπως αυτά της πλατφόρμας του TikTok. 

"Δουλεύω στον κινηματογράφο εδώ και περίπου 25 χρόνια. Και όλο αυτό το διάστημα άκουγα ότι η προσοχή των νέων ανθρώπων γίνεται όλο και μικρότερη. Δεν νομίζω ότι αυτό αληθεύει σε καμία περίπτωση. Είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το στούντιο επειδή τους παρουσίασα ένα τρίωρο σενάριο, 180 σελίδων. Είπα ότι η ταινία θα πρέπει να είναι τρίωρη. Την περίοδο εκείνη, όμως, η πιο επιτυχημένη ταινία στην Αμερική ήταν το "Avengers Endgame" του Robert Downey Jr. με τρεις ώρες και δύο λεπτά. "

Και συνέχισε εκφράζοντας την άποψή του για τη διάρκεια στις ταινίες λέγοντας: Έτσι, αν κοιτάξετε την ιστορία των ταινιών, οι πιο επιτυχημένες ταινίες τείνουν να είναι αρκετά μεγάλες στην πραγματικότητα. Νομίζω ότι το θέμα με τη διάρκεια είναι ότι αν έχεις ασχοληθεί με μια ταινία και η ταινία σε κερδίζει και σε τραβάει, μια τρίωρη διάρκεια είναι εντελώς φυσιολογική. Αν δεν σου αρέσει η ταινία, μια τρίωρη διάρκεια θα σου φανεί υπερβολικά μεγάλη.

Οπότε ναι, υποθέτω ότι από μια άποψη, είναι λίγο ριψοκίνδυνο να κάνεις μια τόσο μεγάλη ιστορία, αλλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ειπωθεί η ιστορία του Oppenheimer. Και το σχέδιο ήταν πάντα η ταινία να είναι τρίωρη".

Oppenheimer: Η θυσία που έκανε ο Christopher Nolan για να σώσει το budget της ταινίας

Έχοντας ξεπεράσει πλέον τα $853 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, η νέα βιογραφική ταινία σκηνοθεσίας Christopher Nolan, και είναι η 3η πιο επιτυχημένη ταινία της φιλμογραφίας του ξεπερνώντας το "Inception" ($837 εκατ.) αλλά όχι τα The Dark Knight και The Dark Knight Rises

Παράλληλα, κατάφερε να μπει σε ένα ακόμη Top 5 άκρως επιτυχημένων ταινιών. Όντας μια R-rated (ακατάλληλη για ανηλίκους) ταινία συγκαταλέγεται πλέον και ως μια από τις πέντε πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες αυτής της ηλικιακής ταξινόμησης

Η περίληψη της ταινίας αναφέρει: "Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, το Οπενχάιμερ είναι ένα επικό θρίλερ που σπρώχνει το κοινό στο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει."

Το εκπληκτικό και all-star cast του Oppenheimer περιλαμβάνει ονόματα όπως: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Το Oppenheimer προβάλλεται ακόμη στους ελληνικούς κινηματογράφους.