Αναλυτής λέει ότι η Apple θα μπορούσε να εξαγοράσει την Disney στο μέλλον

Για να αποφύγει τον αποκλεισμό της FTC η Disney
09 Αυγούστου 2023 21:05
Αναλυτής λέει ότι η Apple θα μπορούσε να εξαγοράσει την Disney στο μέλλον

Ναι, καλά διαβάσατε από τον τίτλο. Η Apple θα μπορούσε να εξαγοράσει μέρος της Disney τα επόμενα χρόνια λένε διάφοροι αναλυτές. Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγο καιρό, ο Bob Iger της Disney, είχε δώσει μια νέα συνέντευξη στο CNBC λέγοντας ότι τηλεοπτικά δίκτυα όπως το ABC και το FX δεν είναι ο πυρήνας της επιχείρησης.

Τώρα, ένας βετεράνος και στέλεχος του Χόλιγουντ, όπως μαθαίνουμε από το THR, λέει ότι στο μέλλον ίσως δούμε μια τέτοια συμφωνία που θα ταράξει τα νερά της βιομηχανίας. Δηλαδή η Apple να εξαγοράσει την Disney ή κάποιο μέρος της.

Διάφοροι αναλυτές του χώρου λένε ότι η Apple δε θέλει να αγοράσει κάποιο νέο στούντιο, αλλά ο συγκεκριμένος αναλυτής αναφέρει: Δεν νομίζω ότι η Apple θα αγοράσει την εταιρία όπως είναι επί του παρόντος. Αλλά αν δεις τον Bob Iger να αρχίζει να λέει τέτοια πράγματα είναι σαν να ετοιμάζεται για πώληση. Και δεν υπάρχει άλλος αγοραστής όπως είναι η Apple.

Άλλος αναλυτής είπε ότι στο μέλλον θα υπάρχουν μόλις τρεις ή τέσσερις streaming πλατφόρμες και οι άλλες εταιρίες θα εξαγοραστούν.

Θα υπάρχει η Apple, η Amazon, το Netflix και ένα άλλο. Αν μπορούσες να βάλεις τις NBCUniversal, Warner και Paramount μαζί, τότε ίσως να επιβίωναν. Εάν ο Bob Iger βλέπει τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο, η εύρεση ενός νέου σπιτιού για τη Disney θα μπορούσε να είναι ένας «πειρασμός».

Άλλες πηγές λένε ότι ο Bob Iger αντιμετωπίζει αυτόν τον καιρό μεγάλο άγχος για την Disney, καθώς η βιομηχανία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, ενώ πολλά μέλη της ομάδας του που ήταν μαζί του τη «χρυσή εποχή» στην Disney έχουν πλέον αποχωρήσει.