Joker 2: H Lady Gaga δεν μιλούσε σε κανέναν αν δεν της απευθύνονταν ως Harley Quinn

Η μαρτυρία του φωτογράφου της ταινίας για το method acting της Lady Gaga
28 Ιουλίου 2023 15:56
Joker 2: H Lady Gaga δεν μιλούσε σε κανέναν αν δεν της απευθύνονταν ως Harley Quinn

Ότι θα ήταν ο πιο απαιτητικός ρόλος της Lady Gaga μέχρι σήμερα, αυτός στην ταινία Joker: Folie à Deux, φαινόταν όχι μόνο από τη φύση του ρόλου της Harley Quinn αλλά και από το γεγονός ότι θα συμπρωταγωνιστούσε δίπλα στον Joaquin Phoenix, με τον ρόλο του Joker/Arthur Fleck που του χάρισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού. 

Μια αποκάλυψη έρχεται από τα παρασκήνια της ταινίας που ρίχνει φως στο πόσο βαθιά στο πετσί του ρόλου είχε μπει η Lady Gaga για να παίξει αυτή την διαφορετική βερσιόν της Harley Quinn, όντας η δεύτερη η ηθοποιός στη μεγάλη οθόνη που την υποδύεται μετά την Margot Robbie. Η μαρτυρία έρχεται από τον Lawrence Sher, υποψήφια για Όσκαρ φωτογράφο του Joker 2 (και του πρώτου Joker), ο οποίος μιλώντας στο The Trenches Talk podcast αποκάλυψε ότι "δεν συνάντησε ποτέ" την κανονική Lady Gaga στο πλατό

Ο λόγος ήταν φυσικά γιατί η Gaga, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Stefani Germanotta ακολουθούσε την μέθοδο του "method acting", εξαιτίας της οποίας δεν "έσπαγε" ποτέ χαρακτήρα ακόμη κι όταν τριγυρνούσε γύρω από το πλατό και δεν γύριζαν κάποια σκηνή. "Δεν ήξερα καν τη Stefani από πριν. Παραδόξως ήταν σαν να μη τη συνάντησα ποτέ, ακόμη και όταν κάναμε τις ενδυματολογικές δοκιμασίες. Ίσως να έφταιγε η φιλοσοφία μου που δεν ήθελα να μπω στον χώρο της." είπε ο Sher. 

Θυμάται σε πόσο άβολη θέση ήρθε λόγω της συμπεριφοράς της Gaga: "Θυμάμαι πως περίπου για μια εβδομάδα έλεγα: "Θεέ μου, νιώθω ότι απομακρυνόμαστε. Ούτε καν να επικοινωνήσω. Είμαστε εντελώς αντίθετοι". Και έλεγα στην ομάδα μου, "Χριστέ μου, δεν μπορώ να τα καταφέρω. Είτε με μισεί είτε μισούμε ο ένας τον άλλον. Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ"".

Η απάντηση όμως στο μυστήριο του χαρακτήρα της για τον Sher λύθηκε από τον βοηθό σκηνοθέτη, που της ζήτησε να απευθύνεται στην Lady Gaga ως "Lee", όντας προφανώς ένα χαϊδευτικό του "Harleen Quinzel" που είναι το πραγματικό όνομα της "Harley Quinn" στο σύμπαν της DC.

"Και τότε ο βοηθός σκηνοθέτη κάποια στιγμή μου είπε: "Α, να ξέρεις, η Stef θα ήθελε να την αποκαλείς Lee στο πλατό. Και εγώ είπα, 'Ω, 100 τοις εκατό'. Το επόμενο πράγμα που είπα, ήταν κάτι 'Lee' και ήταν σαν να άλλαξαν όλα. Από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν σαν να ήταν... όλη η σχέση μας άλλαξε. Τότε είπα, εντάξει, ωραία".

Η Harley Quinn είναι η ερωμένη και συνεργός του Joker, η οποία αρχικά ήταν ψυχίατρος με το όνομα Harleen Quinzel πριν τον ερωτευτεί και γίνει συνεργάτης του στο έγκλημα -πάντα σύμφωνα με τα κόμικς καθώς δε ξέρουμε εάν και κατά πόσο θα αλλάξει το lore.

Η συνέχεια, με τίτλο Joker: Folie à Deux, σκηνοθετείται από τον Todd Phillips, ο οποίος είχε αναλάβει και την πρώτη ταινία. Επιβεβαιωμένα επίσης θα έχει έντονα στοιχεία μιούζικαλ, σύμφωνα με διάφορες πηγές, κάτι που φαντάζει λογικό, δεδομένου του ταλέντου της Gaga και της προτίμησης του Joker στον χορό. Επίσης, ο τίτλος της ταινίας σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "Joker: Τρέλα για Δύο".

Βάσει των όσων στοιχείων έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το Joker: Folie à Deux θα λαμβάνει χώρα στο Arkham Asylum και εντός της Gotham έχοντας για πρωταγωνιστές τον Joaquin Phoenix ως Arthur Fleck/Joker και την Lady Gaga ως Harley Quinn. Φυσικά, η τοποθεσία δεν είναι τυχαία, αφού και στα κόμικς ο Joker γνωρίζεται με την Harley Quinn στο Arkham Asylum, όταν αυτή αναλαμβάνει να τον βοηθήσει ως ψυχίατρος, αλλά τελικά τον ερωτεύεται.

Εκτός των Joaquin Phoenix και Lady Gaga, στο Joker: Folie à Deux γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ότι θα συμμετέχουν οι: Brendan Gleeson, Catherine Keener, Zazie Beetz, Harry Lawtey και Jacob Lofland

Το Joker: Folie à Deux αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου του 2024.