Ενδεχόμενο καθυστέρησης του Dune Part 2, του Aquaman 2 και άλλων ταινιών

H Warner Bros. το σκέφτεται εν μέσω της απεργίας σεναριογράφων-ηθοποιών που έχει παραλύσει το Χόλιγουντ
21 Ιουλίου 2023 10:57
Ενδεχόμενο καθυστέρησης του Dune Part 2, του Aquaman 2 και άλλων ταινιών

Το πολυαναμενόμενο Dune: Part 2 έχει να αντιμετωπίσει μια ανεμοθύελλα μπροστά του και αυτή είναι η μαζική απεργία ηθοποιών και σεναριογράφων του Χόλιγουντ (των συνδικάτων SAG-AFTRA και WGA), η οποία έχει παραλύσει στην κυριολεξία κάθε παραγωγή που βρισκόταν στα πλατό ή ήταν υπό ανάπτυξη.

Για αυτό και νέο ρεπορτάζ του Variety αποκαλύπτει ότι η Warner Bros. Pictures σκέφτεται το ενδεχόμενο να καθυστερήσει το επικό blockbuster φιλμ του Denis Villeneuve για το 2024 και να μην κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο όπως έχει προγραμματιστεί. Τρία άτομα insiders εντός της παραγωγής ανέφεραν το γεγονός ότι μάλλον θα καθυστερήσει η συνέχεια του Dune με τους Timothee Chalamet και Zendaya, αλλά για να προχωρήσει το πλάνο της νέας ημερομηνίας κυκλοφορίας, πρέπει να συμφωνήσει και η Legendary Entertainment που είναι συμπαραγωγός. 

Το ίδιο σενάριο παρασέρνει κι άλλες μεγάλες κυκλοφορίες της εταιρίας, όπως το Aquaman and the Lost Kingdom (25 Δεκεμβρίου) με τον Jason Momoa της DC Studios, αλλά και το remake του "The Color Purple" (20 Δεκεμβρίου) με παραγωγό την Oprah Winfrey και πρωταγωνίστρια τη Halle Bailey. 

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει προσεγγίσει η Warner τη Legendary για να συζητήσουν κάτι τέτοιο ακόμη. Μια άλλη πηγή αναφέρει ότι η Warner Bros. θα συνεχίσει κανονικά με το καλεντάρι κυκλοφοριών της, τονίζοντας ότι η απεργία των SAG-AFTRA/WGA μπορεί να γίνει απρόβλεπτη. 

Στο remake του The Color Purple, η Fantasia Barrino κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο της στο ρόλο της πρωταγωνίστριας και μαζί της παίζουν οι: Halle Bailey (The Little Mermaid), Colman Domingo (Ma Rainey's Black Bottom, Euphoria), Taraji P. Henson (“What Men Want,” “Hidden Figures”), Danielle Brooks (“Peacemaker,” “Orange Is the New Black”), Aunjanue Ellis-Taylor (“King Richard,” “If Beale Street Could Talk”), Corey Hawkins (“In the Heights,” “BlacKkKlansman”), και η r'n'b τραγουδίστρια H.E.R. (“Judas and the Black Messiah,” “Beauty and the Beast: A 30th Celebration”).

Στο νέο κεφάλαιο του Dune θα δείτε και πάλι τους Timothee Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Dave Bautista ως Glossu 'Beast' Rabban, Charlotte Rampling ως Gaius Helen Mohiam και Javier Bardem ως Stilgar. Ωστόσο, θα έχουμε και πολλά νέα πρόσωπα, όπως τους Lea Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Florence Pugh ως Princess Irulan και Austin Butler ως Feyd-Rautha.

Το Dune: Part 2 θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου του 2023.