Oppenheimer: Η ακραία δίαιτα του Cillian Murphy και το “ένα αμύγδαλο την ημέρα“

Αποκάλυψε την προετοιμασία του Murphy η συμπρωταγωνίστριά του, Emily Blunt
20 Ιουλίου 2023 22:40
Oppenheimer: Η ακραία δίαιτα του Cillian Murphy και το “ένα αμύγδαλο την ημέρα“

Σε μια από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του cast της ταινίας Oppenheimer, η Emily Blunt, αποκάλυψε την εξαντλητική και ακραία δίαιτα που ακολούθησε, ο συμπρωταγωνιστής της, Cillian Murphy με σκοπό να μεταμορφωθεί στον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, τον "πατέρας της ατομικής βόμβας". 

Μιλώντας στο Extra για την ριζική μεταμόρφωση του Murphy αποκάλυψε ότι "έτρωγε μόνο ένα αμύγδαλο την ημέρα. Ήταν τόσο αδύνατος", είπε χαρακτηριστικά η Blunt, η οποία υποδύεται τη σύζυγό του Κάθριν Οπενχάιμερ στην ταινία που σκηνοθετεί ο Κρίστοφερ Νόλαν. 

Πριν μερικό καιρό ο ίδιος ο Murphy περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθεί με το σώμα του και πως αυτό συμμετέχει στην ερμηνεία ενός ρόλου, σε μια συνέντευξή του στους New York Times τον Μάιο. "Λατρεύω να παίζω με το σώμα μου και ο Οπενχάιμερ είχε μια πολύ ξεχωριστή σωματικότητα και σιλουέτα, την οποία ήθελα να αποδώσω σωστά." είπε χαρακτηριστικά. 

Έπρεπε να χάσω αρκετά κιλά, και δουλέψαμε με το κοστούμι και το ράψιμο- ήταν πολύ αδύνατος, σχεδόν αποστεωμένος, ζούσε από τα μαρτίνι και τα τσιγάρα".

Αλλά ο ηθοποιός είπε σε μια πιο πρόσφατη συνέντευξη με τον Guardian ότι δεν ήθελε να διαδώσει στα πρωτοσέλιδα για το πώς έχασε βάρος για τον ρόλο του "Oppenheimer". Είπε, όταν ρωτήθηκε, πώς αδυνάτισε τόσο πολύ: "Γίνεσαι λίγο ανταγωνιστικός με τον εαυτό σου, κάτι που δεν είναι υγιές. Δεν το συνιστώ".

Ο συνομιλητής του στον Guardian είπε ότι αρνείται να πει πόσα κιλά έχασε ή ποια τρόφιμα του είπε ο διατροφολόγος να κόψει. Ο Cillian πρόσθεσε: "Αχ, όχι. Δεν θέλω να γραφτεί: "Ο Cillian έχασε Χ κιλά για τον ρόλο".

Ένα απαράμιλλο cast έχει επιστρατεύσει ο Nolan για το Oppenheimer, που κυριολεκτικά παίζει το μισό Χόλιγουντ. Τα ονόματα περιλαμβάνουν τους: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Το Oppenheimer είναι από τις πιο ακριβές ταινίες του Nolan, όμως πώς συγκρίνεται με τις υπόλοιπές του; Μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ. Οι fans νόμιζαν ότι ο Nolan θα ρίξει κανονική ατομική βόμβα, αλλά δείτε εδώ τι απάντησε ο σκηνοθέτης.

Το Oppenheimer, θα βγει στις αίθουσες παγκοσμίως στις 21 Ιουλίου και στην Ελλάδα θα προβάλλεται από τις 24 Αυγούστου.