Ο Cillian Murphy αποκαλύπτει τις αγαπημένες του ταινίες για το 2023

Ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός του Oppenheimer εκθειάζει άλλες φετινές οσκαρικές ταινίες
27 Ιανουαρίου 2024 21:47
Ο Cillian Murphy αποκαλύπτει τις αγαπημένες του ταινίες για το 2023

Ο Cillian Murphy θα είναι ένας από τους πέντε υποψήφιους διεκδικητικές του Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου στα βραβεία Όσκαρ του 2024, χάρις την ερμηνεία τους ως Ρόμπερτ Τζ. Όπενχαϊμερ στην ταινία 'Oppenheimer" του Christopher Nolan. 

Ο 47χρονος σταρ βλέπει να ανταμείβονται οι κόποι τόσων ετών που συγκαταλλέγονταν στους "underrated" ηθοποιούς αφού όσοι είχαμε δει ταινίες του ή τον είχαμε απολαύσει στη σειρά Peaky Blinders όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζαμε ότι είναι ικανός για ένα 'Οσκαρ. Πρόσφατα παρευρέθηκε στo Palm Springs International Film Festival εκεί όπου τιμήθηκε για την ερμηνεία του στο Oppenheimer και μίλησε στην κάμερα του Extra TV. Εκεί η δημοσιογράφος τον ρώτησε ποιες άλλες ταινίες του άρεσαν μέσα στο 2023 και θεωρεί ανάμεσα στις καλύτερες. 

Η απάντησή του -προφανώς θα λέγαμε- δεν περιλαμβάνει το "Barbie" με το οποίο το Oppenheimer πάλεψε αλλά και συμπορεύθηκε στις αίθουσες ταυτόχρονα. Ο Murphy ονόμασε στα γρήγορα το "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου και το "The Holdovers" (Τα Παιδιά Του Χειμώνα) ως τις δύο αγαπημένες του ταινίες για το 2023. 

"Λάτρεψα το Poor Things, την αγάπησα αυτή την ταινία. Λάτρεψα και το Holdovers...Ήταν μια φοβερή χρονιά για το σινεμά γενικά. Είχε τόσες πολλές ταινίες για να αναφέρω τώρα, αλλά αυτές οι δύο είναι που ξεχώρισαν για μένα", είπε ο Murphy. 

Το Oppenheimer έλαβε συνολικά 13 υποψηφιότητες για τα φετινά Oscars τις περισσότερες από κάθε άλλη ταινία. Ο Murphy θα έχει να ανταγωνιστεί στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου τους Paul Giammati (The Holdovers), Bradley Cooper (Maestro), Jeffrey Wright (American Fiction) και Colman Domingo (Rustin).