Το Oppenheimer θα παίξει στην Ελλάδα αργότερα και όχι μέσα στον Ιούλιο

Στην χώρα μας θα το δείτε τέλη Αυγούστου
17 Ιουλίου 2023 14:34
Το Oppenheimer θα παίξει στην Ελλάδα αργότερα και όχι μέσα στον Ιούλιο

Όλος ο κόσμος προετοιμάζεται για την μεγάλη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Christopher Nolan, Oppenheimer, η οποία θα έχει ως κεντρικό πρωταγωνιστή τον Cillian Murphy του Peaky Blinders. Το νέο φιλμ του γνωστού σκηνοθέτη θα παίξει την Παρασκευή, 21 Ιουλίου στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, όμως, η Ελλάδα θα μείνει εκτός.

Πολλοί είναι εκείνοι που έψαχναν να κλείσουν το εισιτήριό τους για να παρακολουθήσουν το φιλμ στη χώρα μας, όμως το Oppenheimer δεν θα παίξει καν μέσα στον Ιούλιο. Όπως αναφέρουν σελίδες γνωστών κινηματογράφων, η ταινία του Nolan θα προβληθεί στις 24 Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε το λόγο.

Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι δεν ισχύει το ίδιο για την ταινία της Barbie, η οποία θα παίζει κανονικά από την ερχόμενη Πέμπτη στην Ελλάδα. Πολλοί αναλυτές βγήκαν τις τελευταίες ημέρες και δήλωσαν ότι η Barbie της Margot Robbie θα έχει ένα πολύ καλύτερο άνοιγμα από το Oppenheimer στο box office και αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που σε κάποιες περιοχές θα καταφθάσει τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το IMDB, υπάρχουν και άλλες χώρες όπως είναι η Ιταλία, το Βιετνάμ και η Κορέα, που το Oppenheimer θα παίξει τον Αύγουστο.

Η ιστορία του Oppenheimer:

Ο Robert Oppenheimer, αποτέλεσε τον επικεφαλής του "Manhattan Project" το οποίο οδήγησε στη δημιουργία της ατομικής βόμβας, του πιο θανατηφόρου όπλου στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας. Ο ίδιος κουβαλούσε σαν κατάρα αυτό το προσωνύμιο και είχε μετανιώσει που ενεπλάκη στη δημιουργία μιας τόσο καταστροφικής εφεύρεσης.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παραιτήθηκε από το πόστο του στο εργαστήριο του Λος Άλαμος και αντιστάθηκε με μένος στη βόμβα υδρογόνου (H-bomb) και σε παρόμοια όπλα, βασιζόμενος στο επιχείρημα πως τα θερμοπυρηνικά όπλα είναι μακράν πιο καταστροφικά από όσο η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να τα ελέγξει.

Ένα απαράμιλλο cast έχει επιστρατεύσει ο Nolan για το Oppenheimer, που κυριολεκτικά παίζει το μισό Χόλιγουντ. Τα ονόματα περιλαμβάνουν τους: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Όσον αφορά την παραγωγή, ο Hoyte Von Hoytema ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με τον Nolan για τη φωτογραφία της ταινίας, την οποία γύρισαν σε IMAX φιλμ 65mm και για πρώτη φορά σε ασπρόμαυρο IMAX φιλμ. Όπως και στο "Tenet" έτσι και εδώ, ο Ludwig Göransson αναλαμβάνει το soundtrack του Oppenheimer. Το σενάριο της ταινίας που διασκεύασε ο Christopher Nolan προέρχεται από το βιβλίο "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" των Kai Bird και Martin J. Sherwin.

Το Oppenheimer είναι από τις πιο ακριβές ταινίες του Nolan, όμως πώς συγκρίνεται με τις υπόλοιπές του; Μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ. Oppenheimer: Οι fans νόμιζαν ότι ο Nolan θα ρίξει κανονική ατομική βόμβα. Δείτε εδώ τι απάντησε ο σκηνοθέτης.

Το Oppenheimer, θα βγει στις αίθουσες παγκοσμίως στις 21 Ιουλίου και στην Ελλάδα θα προβάλλεται από τις 24 Αυγούστου.