Marvel: Το budget της σειράς Secret Invasion του MCU είναι πολύ υψηλότερο από όσο φαντάζεστε

Ακριβότερη παραγωγή ακόμη και από ολόκληρες ταινίες του MCU
15 Ιουλίου 2023 13:39
Marvel: Το budget της σειράς Secret Invasion του MCU είναι πολύ υψηλότερο από όσο φαντάζεστε

Αποδεικνύεται ότι τελικά η νεότερη σειρά του MCU που προβάλλεται στο Disney Plus, το Secret Invasion με τον Samuel L. Jackson είναι μια πανάκριβη παραγωγή για τα δεδομένα της και μια από τις ακριβότερες τηλεοπτικές -και όχι μόνο- παραγωγές στην ιστορία της Marvel Studios. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Forbes αποκαλύπτεται ότι το κόστος παραγωγής του Secret Invasion άγγιξε τα $212 εκατομμύρια για τα 6 επεισόδια που αποτελείται. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ανταπόκριση του κόσμου και των συνδρομητών του Disney Plus δεν ήταν η αναμενόμενη για το Secret Invasion καθώς η πρεμιέρα του ήταν η 2η χαμηλότερη σε τηλεθέαση, με 994.000 προβολές εντός ΗΠΑ. Το Ms. Marvel παραμένει η σειρά με τη χαμηλότερη τηλεθέαση στην πρεμιέρα της με 775.000 προβολές. 

Η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζεται και στο σκορ του στο Rotten Tomatoes που βρίσκεται στο 61% μετά από 152 κριτικές και είναι η χαμηλότερη μέχρι στιγμής βαθμολογία στο εν λόγω site για σειρά της Marvel οι οποίες μέχρι σήμερα είχαν αποδοχή που κυμαίνονταν από το 80% μέχρι το 98%. 

Με λίγα λόγια είναι ακριβότερη από πολλές πρόσφατες ταινίες του Phase 4 του MCU, οι οποίες μπορεί να μην ήταν όλες επιτυχημένες στο box office, αλλά έβγαλαν έστω τα έξοδά τους. Για παράδειγμα το πρόσφατο Ant-Man and the Wasp: Quantumania κόστισε περί τα $200 εκατομμύρια, το Doctor Strange in the Multiverse of Madness επίσης ήταν στο όριο των $200 εκατομμυρίων, καθώς και το Eternals επίσης. Το πιο τρανό παράδειγμα μεγάλης επιτυχημένης ταινίας σε αυτό μέγεθος κόστους παραγωγής είναι το Spider-Man: No Way Home, το οποίο λατρεύτηκε εξ ολοκλήρου από τους fans της Marvel και αποτελεί την πιο επιτυχημένη ταινία στη μετά-Avengers: Endgame εποχή, με εισπράξεις ύψους $1.9 δις. 

Αν ανατρέξουμε πιο πίσω στο παρελθόν θα βρούμε αρκετά επιτυχημένες ταινίες της Marvel Studios που κόστισαν λιγότερα και έφεραν περισσότερα όπως το Guardians of the Galaxy Vol. 2 και το υποψήφιο για Όσκαρ, Black Panther, όπου και τα δύο κόστισαν περίπου 200$ εκατομμύρια. 

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται εν μέσω δηλώσεων του επικεφαλής της Disney, Bob Iger, ότι θα μειώσει τις ταινίες και τις σειρές των Marvel Studios και Lucasfilm, κάνοντας όμως ιδιαίτερη μνεία στη Marvel, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το...παράκανε

Τις εντυπώσεις μας από την πρεμιέρα του Secret Invasion που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ

Λίγα λόγια για το Secret Invasion

Η σύνοψη αναφέρει: "Ο Nick Fury ήταν άφαντος για τρία χρόνια μετά τα γεγονότα του "Avengers: Endgame" και η Maria Hill ζητούσε τη βοήθειά του αλλά ήταν άφαντος. Τώρα επιστρέφει βγαίνοντας από τις σκιές και πάλι με έναν και μοναδικό σκοπό: να αποτρέψει μια εισβολή των Skrulls στη Γη. Θα τα καταφέρει ή είναι ήδη πολύ αργά για τον πρώην επικεφαλής της SHIELD;"

Το cast της σειράς απαρτίζεται και από τους Cobie Smulders, Kingsley Ben-Adir, Ben MendelsohnChristopher McDonaldDon Cheadle και Martin Freeman. Η σειρά που είναι μέρος του Phase 5 του MCU θα αποτελείται από 6 επεισόδια, με showrunner τον Kyle Bradstreet, ενώ σκηνοθέτης όλων των επεισοδίων είναι ο Ali Selim.

Το Marvel Studios’ Secret Invasion (Μυστική Εισβολή) προβάλλεται ήδη στο Disney+.