Φρένο στο σερί ταινιών και σειρών σε Marvel και Star Wars βάζει το αφεντικό της Disney

O Bob Iger σε νέα του συνέντευξη μιλάει πιο ειλικρινά από ποτέ για την κατάσταση των δύο μεγάλων IPs
14 Ιουλίου 2023 10:39
Φρένο στο σερί ταινιών και σειρών σε Marvel και Star Wars βάζει το αφεντικό της Disney

Το ότι τα σύμπαντα της Marvel και του Star Wars δεν έχουν την αίγλη που είχαν πλέον φαίνεται τελευταία και από τις αποδόσεις των εισπράξεων των ταινιών του Phase 4 και Phase 5 του MCU, καθώς προσπαθεί να βρει πατήματα στη μετά-Avengers Endgame εποχή. Όσο για την Lucasfilm, η απόδοση του Star Wars: The Rise of Skywalker, η μετέπειτα αναδίπλωση του franchise στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά και η πρόσφατη απογοητευτική πορεία του Indiana Jones and the Dial of Destiny, έκρουσαν ξανά τον κώδωνα για την Disney, η οποία φαίνεται ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αλλαγές. 

Τώρα, ο Bob Iger, CEO και αφεντικό της Disney, μίλησε αφοπλιστικά ευθέως για την κατάσταση των δύο μεγαλύτερων IPs του κολοσσού διαμηνύοντας ότι θα "πατήσει φρένο" στην παραγωγή ταινιών και σειρών των Marvel Studios και Lucasfilm. Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Iger μίλησε για το γεγονός ότι η εταιρία του αναζητά τρόπου να κόψει τα έξοδα, σε μία εποχή που οι πιο πρόσφατες ταινίες όχι μόνο της Marvel αλλά και της Walt Disney Animation και της Pixar, έχουν διαγράψει πορείες κατώτερες των προσδοκιών. 

"Κατεβάζουμε ταχύτητες όχι μόνο για να επικεντρωθούμε, αλλά και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας για τον περιορισμό των δαπανών. Να ξοδεύουμε λιγότερα για αυτά που φτιάχνουμε και να φτιάχνουμε λιγότερα", δήλωσε ο Iger. Νωρίτερα φέτος, η Disney παρουσίασε μια ευρεία αναδιοργάνωση της επιχείρησης που περιλάμβανε περικοπές κόστους ύψους 5.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια θα περικόπτονταν από περιεχόμενο εκτός των αθλητικών.

Παρότι σημείωσε επίσης πως η Disney είχε κάποιες αστοχίες στις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Pixar τους τελευταίους μήνες, χαρακτήρισε τη Marvel ως ένα ιδιαίτερο παράδειγμα του "ζήλου" της εταιρείας να αντλήσει το πρωτότυπο περιεχόμενό της στο streaming.

"Η Marvel αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δεν είχε ασχοληθεί με την τηλεόραση σε κανένα αξιόλογο επίπεδο και όχι μόνο αύξησε την παραγωγή ταινιών, αλλά κατέληξε να κάνει και μια σειρά τηλεοπτικών σειρών", δήλωσε ο Iger. "Για να είμαι ειλικρινής, αποδυνάμωσε την προσοχή και την προσήλωση."

Παράλληλα με την συνέντευξη αυτή, έγινε γνωστό ότι το αφεντικό της Disney υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του για ακόμη δύο χρόνια και θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το 2026.