The Batman Part 2: Υπόσχεση για ένα πολύ εξελιγμένο sequel για το genre γενικότερα

Νέες δηλώσεις του σκηνοθέτη Matt Reeves για το sequel με τον Robert Pattinson
10 Ιουλίου 2023 15:26
The Batman Part 2: Υπόσχεση για ένα πολύ εξελιγμένο sequel για το genre γενικότερα

Διψασμένος να εξελίξει το είδος των superhero ταινιών είναι ο Matt Reeves, σκηνοθέτης του πρόσφατου The Batman με τον Robert Pattinson. Σε μια νέα του συνέντευξη που παραχώρησε στο Team Deakins podcast αναφέρθηκε στο sequel με τίτλο "The Batman - Part II" και στο γεγονός ότι θέλει να το πάει παραπέρα, έχοντας δίπλα του τους κατάλληλους συνεργάτες. 

Ένας εξ' αυτών είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ φωτογράφος Greig Fraser (των Rogue One και Dune), ο οποίος χάρισε στο The Batman την ιδιαίτερη μουντή και ξεθωριασμένη του noir ατμόσφαιρα και εικόνα. Ο Reeves έκανε ιδιαίτερη μνεία σε αυτόν λέγοντας: 

"Είχα τόσους πολλούς υπέροχους συνεργάτες για να δουλέψω μαζί τους. Και όταν βρίσκεις κάποιον με τον οποίο σου αρέσει να δουλεύεις μαζί, απλά θέλεις να του πεις 'Έλα, σε παρακαλώ, ας συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί ... Πόσο πιο μακριά μπορούμε να το σπρώξουμε;'. Όπως, έχω μιλήσει με τον -κινηματογραφιστή του Batman- Greig Fraser, προσπαθώντας να γράψω την επόμενη ταινία τώρα με τον συνεργάτη μου, και κάνουμε αυτό το πράγμα... και αυτός μου λέει, 'Ας το πάμε πιο πέρα'. Και είπα: "Ναι, θα ήταν πολύ συναρπαστικό να το κάνω".

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το The Batman ήταν μια επιτυχημένη ταινία για τις Warner Bros και DC με συνολική συγκομιδή στο box office άνω των $771 εκατομμυρίων, ενώ είχε λατρευτεί από κοινό και κριτικούς. Το Batman Part 2 θα είναι το δεύτερο μέρος της Reeve-verse τριλογίας, το οποίο εμπίπτει στο "Elseworlds" σύμπαν της DC, καθώς αναμένεται και το The Batman - Part 3

Παράλληλα, η DC ετοιμάζει μια νέα βερσιόν του Σκοτεινού Ιππότη, για το νεοσύστατο DC Universe των James Gunn και Peter Safran, με τίτλο "The Brave and the Bold". Πρόκειται για μια ιστορία του Batman και του Robin (Damian Wayne) την οποία θα σκηνοθετήσει ο Andy Muschietti του The Flash. 

Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των σεναριογράφων του Χόλιγουντ και του Writer's Guild of America, τα γυρίσματα του The Batman Part 2 θα καθυστερήσουν, με τον Μάρτιο του 2024 να έχει τεθεί ως τη νέα ημερομηνία. Έχει τονιστεί από διάφορα μέσα όμως ότι δε θα επηρεαστεί η ημερομηνία κυκλοφορίας μιας και έχει τεθεί για το φθινόπωρο του 2025. Παράλληλα και τα γυρίσματα της σειράς "The Penguin" με πρωταγωνιστή τον Colin Farrell διακόπηκαν λόγω της απεργίας. 

Για το sequel γνωρίζουμε λιγοστά πράγματα αλλά ένα από αυτά είναι πως ο Andy Serkis θα επιστρέψει στο ρόλο του Alfred Pennyworth. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο Reeves μιλώντας στο GQ, όπου δήλωσε επίσης τα εξής για τον Serkis ως Alfred: "Πρόκειται για μια ιδιοφυία. Θυμάμαι όταν υπέγραψα για το The Batman, μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρα, ήταν ότι είπα: "Andy, θέλω να παίξεις τον Alfred και θέλω να το κάνω πραγματικά συγκινητικό. Γιατί θέλω οι άνθρωποι να δουν το πρόσωπό σου - όχι κάποιο avatar - και να καταλάβουν πραγματικά πόσο απίστευτος ηθοποιός είσαι."

Επίσης, ο Colin Farrel (Penguin) αλλά και ο Barry Keoghan (Joker) ενδέχεται να επιστρέψουν για το The Batman Part II, καθώς και οι δυο τους έχουν εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία τους να συμμετέχουν.

Το The Batman - Part II θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 3 Οκτωβρίου του 2025.