Gladiator 2: Ατύχημα στο πλατό της ταινίας με πολλούς τραυματίες

Στο πλαίσιο των γυρισμάτων μιας παράτολμης σκηνής
10 Ιουνίου 2023 09:47
Gladiator 2: Ατύχημα στο πλατό της ταινίας με πολλούς τραυματίες

Ατύχημα συνέβη στο πλατό του Gladiator 2 (Ο Μονομάχος 2) που βρίσκεται αυτόν τον καιρό στο Μαρόκο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας επικίνδυνης σκηνής. Όπως μεταδίδει το Variety υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί ατόμων του συνεργείου της ταινίας που σκηνοθετεί ο Ridley Scott και το γεγονός μάλιστα σχολίασε επίσημα η Paramount Pictures. 

"Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας προγραμματισμένης σκηνής στο πλατό του sequel του Μονομάχου, συνέβη ένα ατύχημα στο οποίο αρκετά μέλη του συνεργείου της παραγωγής υπέστησαν τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή τους", ανέφερε η Paramount Pictures σε ανακοίνωσή του το στούντιο. "Οι ομάδες παροχής ιατρικών υπηρεσιών και ασφάλειας που βρίσκονταν επί τόπου, ήταν σε θέση να δράσουν γρήγορα, ώστε όσοι επλήγησαν να λάβουν αμέσως την απαραίτητη φροντίδα. Όλοι τους βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και συνεχίζουν να δέχονται ιατρικής περίθαλψης".

Στο ατύχημα που έλαβε χώρα στις 7 Ιουνίου στο Μαρόκο, τραυματίστηκαν συνολικά 7 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις παραμένουν στο νοσοκομείο. Όλα τα άτομα υπέστησαν εγκαύματα σύμφωνα με άτομο πλησίον της παραγωγής . Δύο ακόμη μέλη του συνεργείου έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και έπειτα πήραν εξιτήριο. Το ατύχημα συνέβη προς το τέλος των γυρισμάτων εκείνης της ημέρας και κανένας ηθοποιός του βασικού cast δεν τραυματίστηκε. 

Το Deadline αναφέρει επίσης ότι προστέθηκαν και άλλοι ηθοποιοί στην ταινία. Πιο συγκεκριμένα θα δείτε και τους May Calamawy (Moon Knight), Lior Raz (Fauda), Derek Jacobi (Gladiator), Peter Mensah (Avatar) και Matt Lucas (Bridesmaids). Εκείνοι θα βρίσκονται πλάι στους Paul Mescal, Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn, Connie Nielsen και τον Fred Hechinger, ο οποίος αντικατέστησε πρόσφατα τον υποψήφιο για Όσκαρ, Barry Keoghan.

Το σενάριο θα γράψει ο David Scarpa, ενώ ο Ridley Scott θα καθίσει στη σκηνοθετική καρέκλα, αλλά θα βρίσκεται και στην παραγωγή μαζί με τους Doug Wick και Lucy Fisher της Red Wagon Entertainment.

Για την ιστορία, το Gladiator προβλήθηκε το 2000 στους κινηματογράφους και διέλυσε το box office τότε με εισπράξεις άνω των $460 εκατομμυρίων. Συγκίνησε κοινό και κριτικούς, καθώς απέσπασε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ, από τις οποίες απέσπασε πέντε χρυσά αγαλματίδια, συμπεριλαμβανομένου και της Καλύτερης Ταινίας.

Το Gladiator 2 αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου του 2024.

Tags: