To 2024 θα είναι μια ακόμη χρονιά με ασφυκτικά πολλά sequels ταινιών

Η λίστα μιλάει από μόνη της
27 Δεκεμβρίου 2023 01:38
To 2024 θα είναι μια ακόμη χρονιά με ασφυκτικά πολλά sequels ταινιών

Η επέλαση των franchises, η περαιτέρω εκμετάλλευσή τους και η επέκτασή τους με sequels, prequels και κάθε λογής sequels έχει φέρει μια κατάσταση στο Χόλιγουντ και το σινεμά, όπου οι νέες κυκλοφορίες μοιάζουν να έχουν στερέψει από νέες ιδέες τουλάχιστον όσον αφορά τον blockbuster κινηματογράφο. 

Τα μεγάλα στούντιο διστάζουν να ποντάρουν σε φρέσκες ιδέες και μη εδραιωμένα IPs επομένως το 2024, όπως και οι πρόσφατες χρονιές θα είναι...τιγκαρισμένες στα sequels. Τώρα αυτό για κάποιους μπορεί να περιλαμβάνει πολυπόθητες συνέχειες αγαπημένων ταινιών, ενώ για άλλους μια βαρετή λίστα από sequels που δεν θα ήθελαν καν να δουν για ταινίες που θεωρούνταν πως έχουν ολοκληρώσει την ιστορία τους, είτε εντελώς αδιάφορες συνέχειες βάσει του concept τους.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα sequels ταινιών που θα έρθουν τη νέα χρονιά, οπότε χωρίς να χρονοτριβούμε ας δούμε τι έπεται...


Kung Fu Panda 4

8 χρόνια μετά την τελευταία του περιπέτεια, ο Πο του Jack Black επιστρέφει και θα πρέπει να χρίσει τον επόμενο Δράκο Μαχητή, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που αναμφίβολα θα χαρίσει πολλές στιγμές γέλιου. 

Deadpool 3

Η μοναδική ταινία της Marvel Studios για το 2024 είναι και η πιο αναμενόμενη για αυτό και "καθάρισε" το καλεντάρι από το νθόρυβο οποιασδήποτε άλλης ταινίας του MCU -και ίσως να της βγει σε καλό, εάν και εφόσον η τρίτη Deadpool ταινία ανταπεξέλθει στις ήδη υψηλές προσδοκίες. Υπόσχεται άλλωστε την μεγάλη επιστροφή του Hugh Jackman ως Wοlverine στο πλάι του Deadpool του Ryan Reynolds, σε μια multiverse περιπέτεια, η οποία για πρώτη φορά θα διαδραματίζεται εντός του MCU και τέλος θα είναι R-rated. 

Ημερομηνία: 26 Ιουλίου 2024.

Joker: Folie à Deux

Σε ένα sequel που θα έχει ένα παράξενο μείγμα μιούζικαλ στοιχείων επιστρέφει ο -πλέον βραβευμένος με Όσκαρ- Joaquin Phoenix ως Joker και πλάι του αυτή τη φορά θα έχει την επίσης οσκαρική Lady Gaga, η οποία θα υποδυθεί την "Elseworlds" έκδοση της Harley Quinn. Μετά την επιτυχία της πρώτης ταινίας όλοι έχουν περιέργεια να δουν πώς θα είναι το "Joker 2: Folie a Deux". 

Ημερομηνία: 4 Οκτωβρίου του 2024

Dune Part 2

Τα λόγια περισσεύουν για το έξι φορές βραβευμένο με Όσκαρ sequel του Dune. Και πάλι δια χειρός Denis Villeneuve η συνέχεια της ιστορίας υπόσχεται να έχει πατημένο το γκάζι στο θέαμα και τη δράση, θέλοντας να απαντήσει στα όσα παράπονα είχε μερίδα το κοινού από το Part 1. Το Part 2 αναμφίβολα φαίνεται η πιο εντυπωσιακή και επική sci-fi ταινία του 2024 από τα μέχρι στιγμής trailers, κάνοντας τον Μάρτιο να φαντάζει μακρινός. 

Ημερομηνία: 1 Μαρτίου 2024

Smile 2 

Όταν η επιτυχία της ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έβγαλε δέκα φορές το budget της, η Paramount ήξερε ότι το Smile θα ήταν ένα νέο horror franchise που θα μπορούσε να γιγαντωθεί. Ακόμη δεν ξέρουμε καν πως θα λέγεται το Smile 2 και πώς θα συνεχιστεί η ιστορία, αν και το φινάλε της άφησε να εννοηθεί ότι η κατάρα του σατανικού χαμόγελου θα επιστρέψει. 

Ημερομηνία: 18 Οκτωβρίου 2024

Venom 3

Ο Tom Hardy επιστρέφει ως Eddie Brock με το symbiote του Venom να είναι πιο...κολλητοί από ποτέ. Η ταινία θα αποτελέσει ένα ακόμη κεφάλαιο στο Spider-Verse της Sony και μπορούμε να φανταστούμε ότι θα συνδέσει πιο στενά το όνομά του με τον Spider-Man του Tom Holland και γιατί όχι με τα animated "Spider-Verse' αλλά και το επερχόμενο Madame Web. 

Ημερομηνία: Νοέμβριος 2024

Beetlejuice 2

Με την υπογραφή του Tim Burton στη σκηνοθεσία τι μπορεί να πάει στραβά; Θεωρητικά τίποτα μιας και ο σκηνοθέτης έδειξε ότι τη θεματολογία του gothic την κατέχει ακόμη όσο κανείς άλλος εκεί έξω, με τη σκηνοθεσία της σειράς "Wednesday". Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που έφερε την Jenna Ortega να παίξει στο sequel του Σκαθαροζούμη την κόρη της Winona Ryder την ώρα που η παρουσία του Michael Keaton, ο οποίος επιστρέφει ως Σκαθαροζούμης είναι σα να εξασφαλίζει την επιτυχία της. 

Ημερομηνία: TBA 2024

Bad Boys 4

Ένα από τα sequels που δεν ξέρουμε ακόμη πολλά για αυτό αλλά το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψει το δίδυμο Will Smith και Chris Martin, ενώ ο κακός της υπόθεσης θα είναι ο ηθοποιός Eric Dane του Euphoria. 

Ημερομηνία: 2024

Paddington 3

Αυτή η συνέχεια του λατρεμένου Paddington πέρασε πολλά και λόγω παραγωγής και λόγω της πανδημίας που μεσολάβησε. Όμως το σίγουρο είναι ότι έρχεται και ο Paddington στην τρίτη του περιπέτεια θα ταξιδέψει στο Περού και στην αγαπημένη του Θεία Λούσι. 

Ημερομηνία: Νοέμβριος 2024 (Μ. Βρετανία)

Inside Out 2 (Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2) 

Η Pixar σερβίρει το ερχόμενο καλοκαίρι τη συνέχεια που μεταξύ μας θέλαμε να δούμε σε μια από τις αρτιότερες ταινίες που χάρισε το ταλαντούχο στούντιο τα τελευταία χρόνια. Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2 έρχονται και θα μας μεταφέρουν στην ταραχώδη περίοδο της εφηβείας για την Riley, εκεί όπου η ηρεμία των υπάρχοντων συναισθημάτων και της παρέας της Χαράς θα διαταραχθεί από την έλευση ενός νέου συναισθήματος, του Άγχους. 

Ημερομηνία: Ιούνιος 2024

Sonic 3 

Μετά τον Tails, και τον Knuckles στις πρώτες δύο ταινίες, η τρίτη κατά σειρά κινηματογραφική ταινία του Sonic θα μας συστήσει σε έναν ακόμη γνωστό χαρακτήρα των βιντεοαπιχνιδιών. Αυτή τη φορά θα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του μπλε σκαντζόχοιρου, τον Shadow.

Ημερομηνία: 20 Δεκεμβρίου του 2024. 

Gladiator 2 

Ένα από τα sequels που δεν περιμέναμε ποτέ να δούμε και μεταξύ μας ούτε και χρειαζόταν είναι αυτό του "Μονομάχου". Ο Ridley Scott σκηνοθετεί την συνέχεια του πολυβραβευμένου φιλμ του από το 2000 με πρωταγωνιστή τον Lucius, ανηψιό του Commodus, τον οποίο υποδύεται ο Paul Mescal (Normal People, Aftersun). Το ατιτλοφόρητο ακόμα sequel θα έχει ένα υπέρλαμπρο καστ με τους Denzel Washington, Pedro Pascal, Joseph Quinn (Stranger Things 4), Connie Nielsen (Rocky IV), και Fred Hechinger

Ημερομηνία: TBA 2024

Terrifier 3

Είναι η επιστροφή του πιο viral "slasher icon" που έβγαλε το indie σινεμά τρόμου δια χειρός Damien Leone. Από μια επιεικώς low budget δημιουργία ήρθε το Terrifier 2 και τώρα το τρίτο κεφάλαιο υπόσχεται να ανταπεξέλθει στις υψηλότερες προσδοκίες του κοινού για την επιστροφή του παρανοϊκού "Art the Clown". 

Ημερομηνία: 25 Οκτωβρίου 2024

Beverly Hills Cop 4: Axel Foley

Ο Άξελ Φόλεϊ του Έντι Μέρφι επιστρέφει για άλλη μια φορά στο Μπέβερλι Χιλς, αφού δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν παλιό φίλο που τον προειδοποιεί ότι η αποξενωμένη κόρη του, Τζέιν, μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο. Γρήγορα αποκτά νέους εχθρούς καθώς συνεργάζεται με την Τζέιν και τον πρώην της, τον ντετέκτιβ Μπόμπι Τάπια, ο Άξελ βρίσκεται μπλεγμένος σε μια συνωμοσία που εκτείνεται ανάμεσα σε θανατηφόρα καρτέλ, μέχρι και την αστυνομία του Μπέβερλι Χιλς. 

Ημερομηνία: Καλοκαίρι 2024

Despicable Me 4

Η 4η συνέχεια της ιστορίας του Gru και η 6η συνολικά ταινία στο franchise των Despicable Me και Minions έρχεται τον ερχόμενο Ιούλιο. Αφού θα έχει τον Steve Carell ως Gru νομίζω ότι οι περισσότεροι θα είμαστε ευχαριστημένοι αφού εγγυάται ότι θα μας κάνει να κλάψουμε με την μοναδική του ερμηνεία ως Gru. 

Ημερομηνία: Ιούλιος 2024

Ghostbusters 5

Επίσημα το γνωρίζουμε πλέον ως Ghostbusters: Frozen Empire και αποτελεί την 5η κατά σειρά ταινία στο συνολικό franchise και συνέχεια του Ghostbusters: Afterlife. Για ακόμη μια φορά θα δείτε τον Paul Rudd (Ant-Man) στο ρόλο του Grooberson, ενώ το cast του Ghostbusters: Frozen Empire θα πλαισιώνουν και οι Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Kumail Nanjiani, Patton Oswalt, Celeste O’Connor, Logan Kim, Dan Aykroyd, Ernie Hudson και Annie Potts.

Στο Ghostbusters: Frozen Empire, η οικογένεια Spengler επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησαν όλα - το εμβληματικό Firehouse στη Νέα Υόρκη - για να συνεργαστεί με τους αρχικούς Ghostbusters, οι οποίοι έχουν αναπτύξει ένα άκρως απόρρητο ερευνητικό εργαστήριο για να πάνε τα καταστροφικά  φαντάσματα στο επόμενο επίπεδο. Αλλά όταν η ανακάλυψη ενός αρχαίου αντικειμένου απελευθερώνει μια νέα κακιά δύναμη, οι νέοι και οι παλιοί Ghostbusters πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν το σπίτι τους και να σώσουν τον κόσμο από μια δεύτερη Εποχή των Παγετώνων.

Ημερομηνία: TBA 2024