Gladiator 2 και Mortal Kombat 2 βάζουν φρένο ενόψει της απεργίας των ηθοποιών του Χόλιγουντ

Η επικείμενη απεργία του σωματείου SAG-AFTRA αναμένεται να κλονίσει το Χόλιγουντ
13 Ιουλίου 2023 17:05
Gladiator 2 και Mortal Kombat 2 βάζουν φρένο ενόψει της απεργίας των ηθοποιών του Χόλιγουντ

Προετοιμάζεται για μια ανώμαλη πρόσκρουση το Χόλιγουντ, καθώς είναι θέμα ωρών να ξεκινήσει η απεργία των ηθοποιών και συγκεκριμένα του μεγάλου σωματείου SAG-AFTRA, την ώρα που και οι σεναριογράφοι του WGA (Writer's Guild Association) δίνουν τη δική μάχη από τις αρχές Μαΐου, με σκοπό να διαπραγματευτούν τις αποδοχές τους εκ νέου σε μια βιομηχανία που μεταλλάχτηκε λόγω των streaming υπηρεσιών. 

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με τις διεθνείς παραγωγές που γυρίζονται με τεράστια συνεργεία εκτός ΗΠΑ. Για αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες το "Gladiator 2" (Ο Μονομάχος 2) του Ridley Scott που γυρίζεται στο Μαρόκο και το Mortal Kombat 2 που γυρίζεται στην Αυστραλία, ετοιμάζονται να βάλουν φρένο σε μερικές ώρες, μόλις ξεκινήσει η απεργία της SAG-AFTRA.  

Για να αποφευχθούν καθυστερήσεις σε μερικά πολυαναμενόμενα τηλεοπτικά projects τα συνεργεία και οι ηθοποιοί της SAG-AFTRA δούλεψαν πυρετωδώς για να τελειώσουν πριν χτυπήσει "12" και ξεκινήσει η απεργία. Για παράδειγμα η 2η σεζόν του Rings of Power της Amazon ολοκλήρωσε τα γυρίσματα πριν από μερικές εβδομάδες όπως μεταφέρει το Variety, αλλά και η σειρά "Mary & George" με την Julianne Moore, τα οποία γυρίζονταν στη Μ. Βρετανία. 

Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για το Χόλιγουντ και τη βιομηχανία θεάματος καθώς κάτι τέτοιο είχε να συμβεί τελευταία φορά από το 1960 και αναμενόμενα θα επηρεάσει σφοδρά το Χόλιγουντ σε κινηματογραφικό και τηλεοπτικό επίπεδο, τόσο τις ήδη υπάρχουσες όσο και τις νέες παραγωγές που αναμένονται.