Indiana Jones and the Dial of Destiny: O Harrison Ford τσατίστηκε με τους κασκαντέρ στα γυρίσματα

Επιθυμία του Ford για την 5η ταινία ήταν να δείχνει ο “Indy“ κανονικά γερασμένος
02 Ιουνίου 2023 15:22
Indiana Jones and the Dial of Destiny: O Harrison Ford τσατίστηκε με τους κασκαντέρ στα γυρίσματα

Η αυλαία για τον Indiana Jones του Harrison Ford αναμένεται να πέσει όταν βγει στις αίθουσες το "Indiana Jones and the Dial of Destiny" στα τέλη του Ιουνίου. Παρόλο που ο Ford γίνεται τον ερχόμενο Ιούλιο 81 ετών, η καρδιά του το έλεγε ακόμα για να υποδυθεί για μια τελευταία φορά τον εμβληματικό και περιπετειώδη αρχαιολόγο, μόνο που το έκανε με τους δικούς του όρους. 

Ο Φορντ μίλησε στο περιοδικό Esquire για το πως ήθελε ο Ιντιάνα Τζόουνς να μοιάζει και να φαίνεται σαν ένας κανονικός ηλικιωμένος άνδρας, φτάνοντας στο σημείο να τσαντιστεί με τους κασκαντέρ του. Σε μια σκηνή της ταινίας συγκεκριμένα, που διαδραματίζεται στην παρέλαση για την γιορτή της προσελήνωσης στη Νέα Υόρκη, ο "Indy" ιππεύει ένα άλογο. O Ford ήθελε να το ιππεύσει χωρίς βοήθεια όπως είπε χαρακτηριστικά:

Εκείνη την ώρα λέω "τι στο διάολο;" Ήταν σα να με χουφτώνουν. Κοιτάω κάτω και βλέπω τρεις κασκαντέρ να προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι δε θα έπεφτα από τη σέλα. Μου λέγανε 'Εμείς απλά φοβηθήκαμε γιατί σκεφτήκαμε ότι ξέρεις και μπλα μπλα μπλα' Και τους λέω "αφήστε με ρε γαμ***ο μόνο μου, είμαι ένας γέρος που κατεβαίνει από ένα άλογο και έτσι θέλω να φαίνεται!"

Επίσης ανέφερε τα εξής για την τελευταία του ταινία ως Indiana Jones: "Ήθελα να είναι μια φιλόδοξη ταινία για να είναι η τελευταία. Και δεν εννοώ ότι δεν κάναμε προηγουμένως φιλόδοξες ταινίες - ήταν φιλόδοξες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αλλά όχι απαραίτητα τόσο φιλόδοξες με τον χαρακτήρα όσο ήθελα να είναι η τελευταία".

Η ηλικία του Ford φάνηκε μερικές φορές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Dial of Destiny", όπως όταν τράβηξε έναν μυ από τον δεξί του ώμο, κατά τη διάρκεια μιας σκηνής μάχης με τον συμπρωταγωνιστή του Mads Mikkelsen. Η παραγωγή της ταινίας σταμάτησε για δύο εβδομάδες. Όταν συνεχίστηκαν, ο Ford έπρεπε  να μείνει εκτός για επιπλέον έξι εβδομάδες.

"Ναι, λοιπόν, είμαι επίσης γνωστός για το ότι κλείνουν παραγωγές επειδή χτυπάω, κάτι για το οποίο δεν θέλεις να είσαι γνωστός", δήλωσε ο Ford. "Αλλά ε, μ****ίες γίνονται".

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πρεμιέρας του Indiana Jones and the Dial of Destiny στις Κάννες, ο Harrison Ford βούρκωσε, αφού αποχαιρέτησε το ρόλο του “Indy” γράφοντας κινηματογραφική ιστορία. Μπορείτε να δείτε το βίντεο πατώντας εδώ.

Λίγα λόγια για το Indiana Jones 5

Όσον αφορά την πλοκή, ο Indy θα αντιμετωπίσει ξανά τους Ναζί σε μια μεταπολεμική περίοδο και συγκεκριμένα το 1969, εκεί όπου η διαστημική κούρσα βρίσκεται στο ζενίθ της.

Εκτός του πρωταγωνιστή Harrison Ford θα δούμε στο cast και τους Mads Mikkelsen (Rogue One: A Star Wars Story), Thomas Kretschmann (King Kong), Boyd Holbrook (Logan), Shaunette Renée Wilson (Black Panther), Toby Jones (Captain America: The First Avenger) και Antonio Banderas (The Mask of Zorro). Αναμένεται να επιστρέψουν και οι John Rhys-Davies και Karen Allen στους ρόλους των Sallah και Marion Ravenwood. 

Στη νέα ταινία θα δούμε τον de-aged και νεαρό "σωσία" του Harrison Ford, που δημιουργήθηκε χάρη στην εξελιγμένη deepfake τεχνολογία της Lucasfilm, την οποία ο 80χρονος σταρ έχει εκθειάσει σε πρόσφατη συνέντευξή του. "Έχουν αυτό το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να ελέγξει κάθε ίχνος ταινίας που ανήκει στη Lucasfilm. Επειδή έκανα ένα σωρό ταινίες γι' αυτούς, έχουν όλο αυτό το υλικό, συμπεριλαμβανομένου και φιλμ που δεν κυκλοφόρησε. Οπότε μπορούν να το εξάγουν από εκεί που έρχεται το φως, από την έκφραση. Είναι φανταστικό" είπε χαρακτηριστικά. 

Πρόσφατα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, James Mangold, αποκάλυψε ότι στην εναρκτήρια σκηνή του "Dial of Destiny" θα δούμε για περίπου 25 λεπτά τον Χάρισον Φορντ σαν 35χρονο ξανά, χάρη στην εξελιγμένη deepfake τεχνολογία της Lucasfilm. 

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι το πρώτο φιλμ του franchise, ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια απουσίας, μιας και τελευταία φορά το είδαμε στους κινηματογράφους το 2008 με το "Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull".

Το Indiana Jones 5 είναι σε σκηνοθεσία James Mangold (Walk the Line, Logan). Επίσης, για τελευταία φορά στο franchise, ο θρυλικός John Williams θα επιστρέψει για να συνθέσει το soundtrack. 

Το Indiana Jones and the Dial of Destiny θα βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 29 Ιουνίου 2023.