Indiana Jones and The Great Circle: Δείτε τα πρώτα gameplay πλάνα από την υπερπαραγωγή της Bethesda

Εντός του 2024 αποκλειστικά στο Xbox
18 Ιανουαρίου 2024 22:55
Indiana Jones and The Great Circle: Δείτε τα πρώτα gameplay πλάνα από την υπερπαραγωγή της Bethesda

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη στιγμή που είχαμε μάθει αρχικά πως η Bethesda αναπτύσσει ένα μεγάλο Indiana Jones παιχνίδι το 2021. Μάλιστα, η publishing εταιρία ήταν ακόμη ανεξάρτητη τότε, αφού η εξαγορά από τη Microsoft είχε ολοκληρωθεί κάποιους μήνες αργότερα.

Τώρα, στο πλαίσιο του νέου Developer_Direct σόου τους, το Xbox και η Bethesda έδωσαν στα φώτα της δημοσιότητας τα πρώτα gameplay πλάνα από το παιχνίδι, εξηγώντας παράλληλα διάφορες πτυχές του. Συγκεκριμένα, η Machine Games των πρόσφατων Wolfenstein πήρε τη σκυτάλη παρουσιάζοντας αναλυτικά το Indiana Jones and The Great Circle, όπως είναι το επίσημο όνομα του τίτλου.

Το παιχνίδι είναι προοπτικής πρώτου προσώπου, όπως δηλαδή και τα προηγούμενα παιχνίδια της Machine Games, ωστόσο υπάρχουν και στιγμές που η κάμερα αλλάζει σε προοπτική τρίτου προσώπου, όπως για παράδειγμα όταν ο χαρακτήρας πιάνεται από κάπου με το λάσο του ή στα cutscenes.

Χρονικά, το παιχνίδι τοποθετείται μεταξύ των Raiders of the Lost Ark και The Last Crusade και θα ταξιδέψει τους παίκτες σε περιοχές σε όλο τον κόσμο, από τις πυραμίδες τις Αιγύπτου, μέχρι επικίνδυνα χιονισμένα βουνά.

Το gameplay θα περιλαμβάνει γρίφους που θα καλούν τους παίκτες να χρησιμοποιήσουν την εξυπνάδα τους, με τους developers να επισημαίνουν πως είναι βασική πτυχή της εμπειρίας. Παράλληλα, θα υπάρχουν μάχες και platforming, στα οποία φυσικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το θρυλικό λάσο του Indiana. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και η επιλογή των stealth προσεγγίσεων, ενώ τα περιβάλλοντα θα είναι γεμάτα λεπτομέρειες, με πολλούς προαιρετικούς γρίφους για όσους θέλουν να εξερευνήσουν την κάθε σπιθαμή.

Για την ιστορία, παραγωγός του παιχνιδιού είναι ο Todd Howard, ο θρυλικός σχεδιαστής των Elder Scrolls, Fallout και Starfield των Bethesda Game Studios. Στο αναλυτικό behind the scenes βίντεο που παρουσιάστηκε στο σόου, λοιπόν, μπορείτε να δείτε τόσο τον ίδιο, όσο και διάφορα μέλη της Machine Games να εξηγούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Το Indiana Jones and The Great Circle αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2024, αποκλειστικά για τα Xbox Series X και Xbox Series S όσον αφορά τις κονσόλες, καθώς και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρη της κυκλοφορίας του και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.