O Cillian Murphy έγινε Scarecrow στο Batman: Begins επειδή ο Nolan πίεσε με τον τρόπο του

Ο Christopher Nolan αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από το casting του κακού
14 Μαΐου 2023 20:10
O Cillian Murphy έγινε Scarecrow στο Batman: Begins επειδή ο Nolan πίεσε με τον τρόπο του

Η φιλία και η συνεργασία μεταξύ των Cillian Murphy και Christopher Nolan μετράει πλέον σχεδόν 20 χρόνια, καθώς όταν η Warner Bros. ετοίμαζε το "Batman Begins", ο μετέπειτα "Tommy Shelby" έψαχνε να γίνει ο επόμενος Bruce Wayne. 

Το περίφημο video του casting του Cillian Murphy αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα "What If" σενάρια του Χόλιγουντ, παρόλο που ο Christian Bale πήρε το ρόλο και λατρεύτηκε από όλους για την ερμηνεία του. Τώρα, οι Murphy και Nolan πάνε τη σχέση τους ένα βήμα παραπέρα καθώς ο γνωστός ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει για πρώτη φορά σε ταινία του σκηνοθέτη των "Inception" και "The Dark Knight" στην ταινία Oppenheimer, υποδυόμενος τον Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάιμερ.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη των δύο στο Entertainment Weekly αποκαλύφθηκε το παρασκήνιο του πως ο Nolan έπεισε με τον δικό του τρόπο τα μεγάλα κεφάλια της Warner Bros. να προσλάβουν τον Murphy στο Batman: Begins, το οποίο τότε θα ξεκινήσουμε την περίφημη "The Dark Knight" τριλογία.

"Από όταν κάναμε την πρώτη μας κουβέντα και οι δύο ξέραμε ότι δε θα πάρεις το ρόλο του Μπάτμαν" λέει ο Νόλαν στον Μέρφι και συνεχίζει: "Αλλά ήθελα πολύ να σε έχω στο πλατό και να παίξεις στην ταινία. Κάναμε αυτά τα δοκιμαστικά πολύ περίτεχνα, σε φιλμ 35mm, έχοντας ένα μικρό σκηνικό. Υπήρχε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο συνεργείο όταν άρχισες να παίζεις".

Εν ολίγοις ο Nolan έστησε το δοκιμαστικό με τέτοιο τρόπο ώστε οι ιθύνοντες να δώσουν το ΟΚ για πάρει ο Murphy τον ρόλο του κακού της ταινίας, του Scarecrow. "Κάναμε δύο σκηνές - μια σκηνή με τον Μπρους Γουέιν και μια σκηνή με τον Μπάτμαν - και φρόντισα να έρθουν στελέχη και να παρακολουθήσουν τι έκανες στο πλατό", είπε ο Νόλαν. "Όλοι ήταν τόσο ενθουσιασμένοι βλέποντάς σε να παίζεις, που όταν τους είπα στη συνέχεια: "Εντάξει, ο Κρίστιαν Μπέιλ είναι ο Μπάτμαν, αλλά τι θα λέγατε να παίξει ο Κίλιαν το Σκιάχτρο;". Δεν υπήρξε καμία διαφωνία. Όλοι οι προηγούμενοι κακοί του Μπάτμαν είχαν παιχτεί από τεράστιους κινηματογραφικούς αστέρες: Τζακ Νίκολσον, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Τζιμ Κάρεϊ, τέτοιου είδους ονόματα. Αυτό ήταν ένα μεγάλο άλμα γι' αυτούς και πραγματικά έγινε καθαρά με βάση αυτό το δοκιμαστικό. Έτσι, λοιπόν, πήρες τον ρόλο του Scarecrow".

Ο Murphy υποδύθηκε τον Scarecrow τόσο στο "The Dark Knight" όσο και στο "The Dark Knight Rises" και μετέπειτα ξανασυνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη στις ταινίες "Inception" και "Dunkirk". 

Το Oppenheimer βγαίνει στις αίθουσες παγκοσμίως στις 21 Ιουλίου, ενώ στην Ελλάδα θα αργήσει σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Αυγούστου στις ελληνικές αίθουσες.