Πρόβλεψη σκηνοθετών Endgame: Σε δύο χρόνια θα δούμε την πρώτη ταινία φτιαγμένη από ΑΙ

Θα πνιγούμε σε ένα μέλλον με ταινίες που θα φτιάχνει η τεχνητή νοημοσύνη;
25 Απριλίου 2023 21:29
Πρόβλεψη σκηνοθετών Endgame: Σε δύο χρόνια θα δούμε την πρώτη ταινία φτιαγμένη από ΑΙ

Ένα ζοφερό μέλλον ζωγραφίζει ο σκηνοθέτης Joe Russo του Avengers: Endgame για τον κινηματογράφο, τις ταινίες και της σειρές καθώς θα επηρεαστούν από την τεχνητή νοημοσύνη (AI). To ότι ήδη η ΑΙ έχει μπει στις ζωές μας το τελευταίο 6μηνο είναι ένα φαινόμενο που δε θα φύγει και απλώς θα εδραιωθεί περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια σε κάθε πτυχή της ζωή μας. 

Στο Sands International Film Festival βρέθηκε ο ένας εκ των αδερφών Russo και μαζί με τον CCO της Epic Games, Donald Mustard, μοιράστηκαν ένα panel αφιερωμένο στο μέλλον της ΑΙ και πως θα επηρεάσει τον χώρο του θεάματος. Ο Joe Russo όμως ήταν αυτός που έριξε την πρόβλεψη-βόμβα όταν τον ρώτησαν σε "πόσα χρόνια" θα μπορέσει "η ΑΙ να δημιουργήσει από την αρχή μια ταινία" λέγοντας "Μέσα σε δύο χρόνια"

Αν και πρόκειται ίσως για μια υπερβολική πρόβλεψη σίγουρα δεν μπορεί να παραβλεφθεί όταν γίνεται από ένα άτομο της βιομηχανίας που κυκλοφορεί μεγάλες blockbuster παραγωγές, ενώ διαπιστώνουμε καθημερινά πόσο πολύ έχει ήδη διεισδύσει η ΑΙ. Θα δούμε πράγματι την πρώτη ταινία εξ'ολοκλήρου φτιαγμένη από την ΑΙ σε δύο χρόνια; Ο χρόνος θα το δείξει αυτό. 

Ο ίδιος παραδέχθηκε το γεγονός ότι συμμετέχει σε μερικά διοικητικά συμβούλια εταιριών που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη, επομένως η άποψή του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μεροληπτική. Αναφέρθηκε στο ότι από την δική του εμπειρία υπάρχουν εταιρίας που αναπτύσσουν ΑΙ για να προστατεύσουν τον κόσμο από την ίδια την ΑΙ.

"Και δυστυχώς, βρισκόμαστε σε αυτόν τον κόσμο και θα χρειαστείτε μια τεχνητή νοημοσύνη στη ζωή σας, διότι είτε θέλουμε να τη δούμε να αναπτύσσεται είτε όχι, κάποιοι που δεν θα είναι φιλικοί απέναντί μας μπορεί να την αναπτύξουν ούτως ή άλλως. Έτσι, θα βρεθούμε σε αυτό το μέλλον. Το ερώτημα είναι, λοιπόν, πώς θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας σε αυτό το μέλλον". είπε χαρακτηριστικά. 

Προχωράει και σε μια ακόμη πρόβλεψη λέγοντας ότι ο καθένας θα φτιάχνει τη δική του ταινία μέσω ΑΙ και θα βάζει τον εαυτό του ως πρωταγωνιστή, κατασκευάζοντάς την ακριβώς όπως θέλει και ανάλογα με την διάθεσή του. "Ενδεχομένως, αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε με την τεχνητή νοημοσύνη είναι προφανώς να τη χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε τις ιστορίες και να τις αλλάξετε", δήλωσε ο Russo.

"Έτσι, έχετε μια συνεχώς εξελισσόμενη ιστορία, είτε πρόκειται για ένα παιχνίδι είτε για μια ταινία είτε για μια τηλεοπτική εκπομπή. Θα μπορούσατε να μπείτε στο σπίτι σας και να αποθηκεύσετε την AI στη δική σας πλατφόρμα streaming. 'Έι, θέλω μια ταινία με πρωταγωνιστές το δικό μου φωτορεαλιστικό άβαταρ και το φωτορεαλιστικό άβαταρ της Μέριλιν Μονρόε. Θέλω να είναι μια ρομαντική κωμωδία επειδή είχα μια δύσκολη μέρα", και εκείνη θα σας αποδώσει μια ικανότατη ιστορία με διαλόγους που μιμούνται τη φωνή σας. Μιμείται τη φωνή σας, και ξαφνικά τώρα έχετε μια ρομαντική κομεντί με πρωταγωνιστή εσάς που διαρκεί 90 λεπτά. Έτσι μπορείτε να επιμεληθείτε την ιστορία σας ειδικά για εσάς".

Το τελευταίο project του Russo είναι η κατασκοπευτική σειρά "Citadel" με πρωταγωνιστές τον Richard Madden και την Priyanka Chopra Jonas. Η σειρά θα κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου στο Amazon Prime Video.