O Joaquin Phoenix προειδοποιεί τι να μην κάνετε αν πάτε στη νέα του ταινία, Beau is Afraid

Για να το λέει ο ίδιος ο Phoenix κάτι θα ξέρει...
23 Απριλίου 2023 14:43
O Joaquin Phoenix προειδοποιεί τι να μην κάνετε αν πάτε στη νέα του ταινία, Beau is Afraid

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Χοακίν Φίνιξ (Joaquin Phoenix) προειδοποιεί όσους θέλουν να πάνε να δουν τη νέα του ταινία με τίτλο "Beau is Afraid". Χαρακτηριστικά σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Fandango ο πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Ari Aster (Midsommar) ανέφερε ότι καλύτερα να μην καταναλώσουν "μαγικά μανιτάρια" για να την παρακολουθήσουν και αυτό γιατί κάτι παραπάνω -μάλλον- θα ξέρει ο ίδιος. 

"Μου είπε κάποιος στο πανεπιστήμιο ότι υπήρχε αυτό το συλλογικό φαινόμενο μεταξύ των φίλων, μια πρόκληση με την οποία θα έπαιρναν μανιτάρια και θα πήγαιναν να δουν αυτή την ταινία. Και ήθελα απλώς να κάνω μια δημόσια δήλωση και να πω, μην πάρετε μανιτάρια και πάτε να δείτε αυτή τη γαμ****η ταινία". είπε ο Phoenix και με χιούμορ πρόσθεσε ότι "Εάν το κάνετε, τουλάχιστον βγάλτε το βίντεο, αλλά, γενικά μην το κάνετε!"

Αναφέρθηκε κιόλας στην πρώτη φορά που είδε το Beau is Afraid σαν θεατής και περιέγραψε την εμπειρία του: "Πραγματικά σπαρταρούσα στο κάθισμά μου. Πρώτα απ' όλα, γελούσα σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Υπάρχουν μερικές σκηνές όπου απλά κυλιόμουν -θέλω να πω, τα πράγματα που έκανε ο Aster με τον σχεδιασμό του ήχου, ήταν πραγματικά εξαιρετικό. Είναι ένας τόσο πλούσιος κόσμος, και υπάρχουν τόσες πολλές λεπτομέρειες να δεις σε αυτόν. Είναι εκατό τοις εκατό μια ταινία που την αισθάνεσαι. Υπάρχουν τόσα πολλά πλούσια και πολύπλοκα θέματα σε αυτή την ταινία, αλλά είναι μια τόσο έντονη εμπειρία για να την παρακολουθήσεις. Μετά φεύγεις, και όταν αυτό το συναίσθημα υποχωρεί, αρχίζεις να το σκέφτεσαι".

Η επίσημη σύνοψη του Beau Is Afraid αναφέρει: "Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Χοακίν Φίνιξ που υποδύεται, όπως αναφέρει και ο τίτλος, τον Μπο, έναν αγχωμένο άντρα που ξεκινάει μία περιπέτεια με σκοπό να φτάσει σε ένα σπίτι σουρεαλιστικής οδύσσειας μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του, ενώ θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους του στην περιπετειώδη διαδρομή του."

Παίζουν επίσης οι: Joaquin Phoenix, Nathan Lane (Teddy Dimas στο Only Murders in the Building), Amy Ryan (Holly στο The Office, Jan στο Only Murders in the Building), Stephen McKinley Henderson, Zoe Lister-Jones, Armen Nahapetian, Parker Posey και Patti LuPone

Το Everything Everywhere All at Once (Τα Πάντα Όλα) των 7 βραβείων Όσκαρ, ήταν μέχρι πρότινος η ακριβότερη παραγωγή της Α24 με κόστος περίπου $25 εκατομμυρίων, με πάνω από $100 εκατομμύρια έσοδα στο box office. Τώρα, η A24 τινάζει τη μπάνκα στον αέρα για χάρη του Aster και του Phoenix, καθώς το κόστος του Beau is Afraid εκτιμάται γύρω στα $60 εκατομμύρια δολάρια

Η ταινία "Beau is Afraid" (Ο Μπο Φοβάται) θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Απριλίου στους ελληνικούς κινηματογράφους.