Lord of the Rings: O Elijah Wood έχει μια ανησυχία για τις νέες ταινίες που έρχονται

Ο “Frodo“ εκφράζει την άποψή του ανοιχτά για τα σχέδια της Warner Bros. Discovery
16 Απριλίου 2023 11:08
Lord of the Rings: O Elijah Wood έχει μια ανησυχία για τις νέες ταινίες που έρχονται

Το άκουσμα μιας νέας σειράς ταινιών του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών δεν έχει κάτσει και πολύ καλά στους fans του LOTR, από τη στιγμή που έχει υπάρξει ήδη μια επική τριλογία ταινιών, η οποία εξιστόρησε κινηματογραφικά τα βιβλία του Tolkin όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσαν και θεωρείται ένα από τα πιο ολοκληρωμένα saga που βγήκαν ποτέ. 

Ακόμη δεν είναι απόλυτα γνωστό εάν αυτές οι ταινίες θα είναι remakes της αρχικής τριλογίας ή κάποια spinoffs εντός του σύμπαντος του LOTR. Πάντως ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές των ταινιών του Άρχοντα εξέφρασε ανοιχτά την γνώμη του για αυτές αλλά και τις ανησυχίες του. 

Ο λόγος για τον Elijah Wood, που υποδύθηκε τον Frodo, ο οποίος μίλησε σε μια νέα του συνέντευξη στο GQ αναφορικά με τα νέα κινηματογραφικά σχέδια της Warner Bros. Discovery για το The Lord of the Rings. 

"Είμαι ενθουσιασμένος και συνεπαρμένος", είπε ο Wood. "Ελπίζω να είναι καλές. Εκπλήσσομαι - δεν ξέρω γιατί εκπλήσσομαι γιατί, φυσικά και θα υπήρχαν κι άλλες ταινίες. Προφανώς στον πυρήνα αυτού, είναι η επιθυμία να βγάλουν πολλά χρήματα. Δεν είναι ότι ένα μάτσο στελέχη λένε: "Πάμε να κάνουμε μια πραγματικά φοβερή καλλιτεχνική δουλειά". Και, πάλι, δεν ζηλεύω κανέναν, γιατί, φυσικά, πρόκειται για εμπορική δραστηριότητα. Αλλά σπουδαία τέχνη μπορεί να προκύψει από την εμπορική εκμετάλλευση. Οπότε αυτά τα δύο πράγματα δεν είναι αμοιβαίως αποκλειομένα".

Και συνέχισε παρακάτω συνεχίζοντας να εκφράζει την ανησυχία του: 

"Ωστόσο, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών" δεν βγήκε από αυτό το μέρος. Προέκυψε από το πάθος για αυτά τα βιβλία και από την επιθυμία να τα δούμε να υλοποιούνται. Και ελπίζω ότι αυτό είναι τελικά αυτό που θα οδηγήσει τα πάντα προς τα εμπρός με ότι και αν είναι αυτές οι επόμενες ταινίες. Ελπίζω μόνο ότι είναι ο ίδιος κινητήριος παράγοντας στον πυρήνα τους, και κάθε φορά που προσλαμβάνουν έναν σεναριογράφο και έναν σκηνοθέτη - να είναι με σεβασμό για το υλικό του Τόλκιν και με ενθουσιασμό να το εξερευνήσουν".

Σε μια άλλη πρόσφατη συνέντευξη στο Extra, ο Wood ρωτήθηκε αν θα ήταν διατεθειμένος να επαναλάβει τον εμβληματικό του ρόλο ως Frodo Baggins σε ένα "reboot".

"Reboot...δεν ξέρω γι' αυτό, αλλά αν υπάρξουν περισσότερες ταινίες που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν τον Frodo, θα ήμουν μέσα", είπε.

Σε αυτές τις νέες ταινίες θα εμπλέκονται κατά κάποιον τρόπο και ο Peter Jackson, σκηνοθέτης και οραματιστής της θρυλικής τριλογίας, μαζί με τους συνεργάτες του Fran Walsh και Philippa Boyens, αν και προς το παρόν δε ξέρουμε σε τι ρόλο ακριβώς. 

Για την ιστορία η τριλογία του The Lord of the Rings αποτέλεσε μια τεράστια κινηματογραφική επιτυχία φέρνοντας συνολικά πάνω από $2.9 δισεκατομμύρια στο box office, ενώ οι ταινίες απέσπασαν συνολικά 17 βραβεία Όσκαρ.