Avatar 2: Συνεχίζει να σπάει τα ταμεία παντού - Νέο ορόσημο στο box office

Μια ανάσα από το να σπάσει το ρεκόρ του Spider-Man: No Way Home
15 Ιανουαρίου 2023 22:10
Avatar 2: Συνεχίζει να σπάει τα ταμεία παντού - Νέο ορόσημο στο box office

Το Avatar: The Way of Water βρίσκεται μια ανάσα πριν σπάσει το ρεκόρ του Spider-Man: No Way Home, καθώς ξεπέρασε ένα νέο ορόσημο στο box office. 

Η blockbuster ταινία του James Cameron συνεχίζει ακάθεκτη να σπάει τα ταμεία σε όλον τον κόσμο και πλέον, όπως μεταδίδει το Deadline, κοντεύει τα $1.9 δισεκατομμύρια σε εισπράξεις (συγκεκριμένα $1.89 δις) και μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο αναμένεται να το ξεπεράσει. 

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα σπάσει το ρεκόρ του "No Way Home" που με τα $1.9 δις εισπράξεις αποτελεί την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία στο μετά-πανδημικό box office. Οι εισπράξεις του τις τελευταίες μέρες κινήθηκαν σε υψηλούς ρυθμούς και στην Κίνα, εκεί όπου έσπασε το ρεκόρ του Fast 9 ως την πιο επιτυχημένη ταινία στο μετά-πανδημικό box office. 

Είναι θέμα χρόνου λοιπόν να φτάσει όπως φαίνεται τα $2 δις αν συνεχίσει έτσι η πορεία του και θα μένει ακόμη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μένει να δούμε όμως που θα...κάτσει τελικά η μπίλια στη συγκομιδή του.

Μη ξεχνάτε άλλωστε πως το Avatar 3 έχει γυριστεί και είναι πρακτικά έτοιμο αφού ήδη έχει παραδοθεί ένα πρώτο cut στη Disney. "Εάν αναπτύξουμε κάτι για το Avatar, ένα πλάσμα ή ένα σκηνικό, εκείνο θα υπάρχει πάντοτε ψηφιακά. Το στούντιο μπορεί να επωφεληθεί από το να μην το δημιουργήσει από την αρχή και χάνει πολύτιμο χρόνο. Αυτό ήταν ένα μέρος των επιχειρημάτων μας όταν θέλαμε να γυρίσουμε τρεις και τέσσερις ταινίες τη μία πίσω από την άλλη." είπε ο Cameron στο Smartless. 

Το τι θα γίνει με την αλλαγή των σκηνικών που έχουν υποσχεθεί τα sequels, αφού για παράδειγμα στο Avatar 3 θα φύγουμε από το στοιχείο του νερού και θα πάμε σε αυτό της φωτιάς, μόνο ο Cameron το γνωρίζει. 

Πρόσφατα, μάθαμε τις πρώτες πληροφορίες για το Avatar 3, που θα κυριαρχεί το στοιχείο της φωτιάς

Γνωρίζουμε ότι τα σχέδια των sequels περιλαμβάνουν τα Avatar 3, 4 και 5, μόνο που το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Τζέιμς Κάμερον για τον κόσμο της Pandora έχει βλέψεις να επεκταθεί και πέραν του 5ου κεφαλαίου. Σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε αναφερθεί στο σχέδιο του για τα Avatar 6 και 7

Κάποια στιγμή το Avatar: The Way of Water ήταν τόσο μεγάλη ταινία που κομμάτια της κόπηκαν και διαμόρφωσαν το Avatar 3, όπως αποκάλυψαν οι σεναριογράφοι της ταινίας. Μέσα στον χαμό για το sequel του James Cameron, μια ηθοποιός του cast δεν ήξερε καν πως η ταινία κυκλοφόρησε, μιας και είχε γυρίσει τις σκηνές της πριν από 4 χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει ξεχάσει την ύπαρξή της. Στο φως ήρθαν πληροφορίες γύρω από την εξωφρενική διάρκεια που έχει το πρώτο cut του Avatar 3, το οποίο παρέδωσε πρόσφατα ο Cameron. 

Προσηλωμένος στο franchise του Avatar είναι ο Τζέιμς Κάμερον, καθώς πρόσφατα παρέδωσε και το σενάριο του Avatar 4, για το οποίο οι ιθύνοντες της Disney έμειναν άναυδοι με το αποτέλεσμα. Έγινε γνωστό επίσης πως στο Avatar 5 θα γίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού αφού η ιστορία θα μεταφερθεί από την Pandora στη Γη.

Avatar: The Way of Water - Βασικές πληροφορίες

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς έφτασε τα $460 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών

Τις εντυπώσεις μας από το Avatar: The Way of Water, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες.