James Cameron: Το Stranger Things είναι ο λόγος που γυρίστηκαν ήδη τα Avatar 3 και 4

Ο σκηνοθέτης και δημιουργός του κόσμου της Pandora αποκαλύπτει
23 Δεκεμβρίου 2022 16:07
James Cameron: Το Stranger Things είναι ο λόγος που γυρίστηκαν ήδη τα Avatar 3 και 4

O James Cameron σε μια ακόμη συνέντευξη που παραχώρησε στο Entertainment Weekly αποκάλυψε τον λόγο που αποφάσισε να γυρίσει μαζί τα Avatar: The Way of the Water, Avatar 3 και μέρος του Avatar 4.

Μιλώντας στο ειδικό αφιέρωμα του EW ο Κάμερον είπε πως πήρε αυτή την απόφαση για να αποφύγει το "φαινόμενο του Stranger Things", δηλαδή αυτό που όταν τα παιδιά ηθοποιοί μεγαλώνουν τόσο γρήγορα μεταξύ των σεζόν που εν τέλει δε μοιάζουν για παιδιά ή την ηλικία που υποτίθεται ότι πρέπει να υποδύονται.

Πρακτικά αυτό το φαινόμενο ξεκίνησε με τις ταινίες "Χάρι Πότερ" όταν μεσολάβησε μεγάλο διάστημα μεταξύ του "Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά" και του "Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν", με αποτέλεσμα το πρωταγωνιστικό τρίο των Daniel Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint να δείχνουν περισσότερο έφηβοι. 

Στην περίπτωση του Avatar: The Way of Water περιλαμβάνονται πολλοί ηθοποιοί σε μικρή ηλικία, όπως η "Tuk" της Trinity Jo-Li Bliss που ήταν 7 χρονών όταν πήρε το ρόλο και τώρα είναι 13 ετών και ο "Spider" του Jack Champion, που ήταν 12 χρονών όταν πήρε το ρόλο και τώρα είναι 18 χρονών. Ο Κάμερον είχε μυριστεί αυτό το πρόβλημα από χιλιόμετρα όταν είδε τον Champion να μεγαλώνει απότομα και τότε του ήρθε η ιδέα να γυρίσει τα sequels απανωτά.

"Ειδάλλως θα πάθεις -αν και αγαπώ το Stranger Things- θα πάθεις το φαινόμενο του Stranger Things, όπου υποτίθεται ότι πάνε γυμνάσιο-λύκειο αλλά δείχνουν 27 ετών. Και ξέρετε, τη λατρεύω τη σειρά. Είναι ΟΚ θα κάνουμε μια εξαίρεση. Μας αρέσουν οι χαρακτήρες αλλά ξέρετε τι εννοώ." είπε ο Cameron. 

Μέσα στον χαμό για του sequel του James Cameron, μια ηθοποιός του cast δεν ήξερε καν πως η ταινία κυκλοφόρησε, μιας και είχε γυρίσει τις σκηνές της πριν από 4 χρόνια, με αποτέλεσμα να ξεχάσει την ύπαρξή του. 

Μάθαμε επίσης την εξωφρενική διάρκεια που έχει το πρώτο cut του Avatar 3, το οποίο παρέδωσε πρόσφατα ο Cameron. Τις εντυπώσεις μας από το Avatar: The Way of Water, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης, θα βρείτε πατώντας εδώ

Προσηλωμένος στο franchise του Avatar είναι ο Τζέιμς Κάμερον, καθώς πρόσφατα παρέδωσε και το σενάριο του Avatar 4, για το οποίο οι ιθύνοντες της Disney έμειναν άναυδοι με το αποτέλεσμα. 

Έγινε γνωστό επίσης πως στο Avatar 5 θα γίνει μια ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού αφού η ιστορία θα μεταφερθεί από την Pandora στη Γη.

Φυσικά, για να φτάσει η Neytiri να δει τη Γη, θα πρέπει η δεύτερη ταινία να πάει καλά στο box office, αφού όπως σας είχαμε ενημερώσει χρειάζεται ένα τεράστιο ποσό για να μην "μπει μέσα".

Avatar: The Way of Water - Βασικές πληροφορίες

Το κόστος της παραγωγής του Avatar 2 είναι ιλιγγιώδες καθώς έφτασε τα $460 εκατομμύρια δολάρια -προ κόστους προώθησης και μάρκετινγκ- καθιστώντας το έτσι ως την ακριβότερη ταινία όλων των εποχών

Όπως έχει δηλώσει ανοιχτά ο Cameron, για να θεωρηθεί επιτυχημένο το Avatar 2 θα πρέπει να φτάσει στο Top 5 των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών στην ιστορία, δεδομένου του τεράστιου κόστους της παραγωγής και των προσδοκιών που έχει η Disney από αυτό. 

Μάλιστα εξασφάλισε και την πολυπόθητη προβολή στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά κινηματογραφικών αιθουσών σε όλον τον κόσμο, κάτι που δίνει σημαντικές ελπίδες για μια πολύ καλή πορεία.

Η σύνοψη του Avatar: The Way of Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες.