Call of Duty Modern Warfare ΙΙ - Αφαιρέθηκε εκτάκτως νέο χαρακτηριστικό

Γιατί λειτουργούσε σαν ‘wallhack’
30 Οκτωβρίου 2022 13:20
Call of Duty Modern Warfare ΙΙ - Αφαιρέθηκε εκτάκτως νέο χαρακτηριστικό

Σε έκτακτα μέτρα προέβη η Infinity Ward, η οποία αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει προσωρινά το ping σύστημα του Call of Duty Modern Warfare ΙΙ. Συγκεκριμένα, η κοινότητα ανακάλυψε ένα πάρα πολύ σοβαρό bug, το οποίο πρακτικά μετέτρεπε τον μηχανισμό εσωτερικής επικοινωνίας των ομάδων σε…‘wallhack’.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, αν κάποιος έκανε ping έναν αντίπαλο από την προσωρινή κάμερα θανάτου, δηλαδή από την οθόνη όσο περιμένει να κάνει respawn, το ping δεν έφευγε ποτέ! Έτσι, για όλη τη διάρκεια του αγώνα, η θέση του αντιπάλου φαινόταν διαρκώς και μάλιστα και μέσα από τοίχους.

Το θέμα ξεκίνησε κατευθείαν να συζητείται στο subreddit του παιχνιδιού, με πολλούς να το χαρακτηρίζουν ως «τεράστιο» και ως κάτι που μπορεί να γίνει «ανεξέλεγκτο». Προφανώς, το ζήτημα δεν πέρασε απαραίτητο από την ομάδα ανάπτυξης, με την Infinity Ward να αποφασίζει να απενεργοποιήσει εντελώς τον μηχανισμό.

Για την ώρα η ομάδα δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση σχετικά με το πότε μπορούμε να περιμένουμε την επιστροφή του Ping συστήματος, ωστόσο για νεότερα μπορείτε να μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη σελίδα της στο Twitter.

Το Call of Duty: Modern Warfare II κυκλοφορεί από τις 28 Οκτωβρίου του 2022, για τα PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One και PC. Μάλιστα, η έκδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, πέρα από το Battle.net ήρθε μετά από πολλά χρόνια απουσίας του franchise και στο Steam.

Τέλος, αργότερα μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει και το ολοκαίνουργιο Call of Duty: Warzone 2.0 στις ίδιες πλατφόρμες.