EA: Η αποκλειστικότητα του Call of Duty στο Xbox θα ήταν «τρομερή ευκαιρία» για το Battlefield

Τρίβει τα χέρια της με την κόντρα της Sony και της Microsoft
20 Σεπτεμβρίου 2022 23:58
EA: Η αποκλειστικότητα του Call of Duty στο Xbox θα ήταν «τρομερή ευκαιρία» για το Battlefield

Όπως φαίνεται, η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του PlayStation και του Xbox, με τις δύο εταιρίες να παλεύουν για το Call of Duty franchise, έχει κάνει μια άλλη τρίτη εταιρία να τρίβει τα χέρια της. Ο λόγος γίνεται φυσικά για την EA, η οποία θεωρεί τη συγκυρία ως μια «τρομερή ευκαιρία» για το δικό της πασίγνωστο shooting franchise, το Battlefield.

Αναλυτικότερα, ο CEO της EA, Andrew Wilson, παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση της Goldman Sachs, στο πλαίσιο της οποίας ανέφερε πως η πιθανότατα να γίνει αποκλειστικό στις Xbox κονσόλες το Call of Duty μοιάζει ως ευκαιρία για το Battlefield. Συγκεκριμένα, τόνισε:

Σε έναν κόσμο όπου υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του Call of Duty και σε ποιες πλατφόρμες μπορεί να υπάρχει ή να μην υπάρχει, το γεγονός ότι το Battlefield είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε πλατφόρμα και εντελώς cross-platform, νομίζω ότι είναι μια τρομερή ευκαιρία.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα σχετικά με όλα όσα έχουν συμβεί με αφορμή την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard από το Xbox, η κόντρα ξεκίνησε να παίρνει διαστάσεις μέσα στις τελευταίες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής του gaming τμήματος της SonyJim Ryanείχε κατηγορήσει δημόσια το Xbox και τον Phil Spencer, τονίζοντας πως η Microsoft δε σκέφτεται τους παίκτες του PlayStation και πως η δέσμευσή της να παραμείνει το Call of Duty στο PlayStation μέχρι το 2027 ήταν «ανεπαρκής».

Φυσικά, πριν από αυτό είχαν προηγηθεί ξανά εκατέρωθεν κατηγορίες, με το Xbox να καταγγέλλει πως το PlayStation πληρώνει για να μπλοκάρει παιχνίδια από το να μπουν στο Xbox Game Pass, βάζοντας εμπόδια για την υπηρεσία, ενώ το PlayStation είχε κατηγορήσει το Xbox πως με τις εξαγορές του υπονομεύει τον ανταγωνισμό.

Τέλος, μετά την ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) πως θα περάσει στη δεύτερη φάση των ερευνών, κατά την οποία θα διορίσει μια ανεξάρτητη επιτροπή για να εξετάσει λεπτομερέστερα την εξαγορά και να αξιολογήσει εάν είναι πιθανό να οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση του ανταγωνισμού, το PlayStation προέβη ξανά σε δημόσιες δηλώσεις. Η εταιρία τόνισε για άλλη μια φορά πως αν η Microsoft πάρει τον έλεγχο των παιχνιδιών της Activision και ειδικότερα του Call of Duty, θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τους gamers.

Με τη σειρά της και η Microsoft απάντησε ξανά, αναφέροντας πως δεν βγάζει κανένα νόημα να αφαιρέσει το Call of Duty από το PlayStation, μιας και πρόκειται για την κονσόλα που έχει την ηγετική θέση στην αγορά.