Τέλος το ‘τώρα’ στα Assassin's Creed – Τα μελλοντικά παιχνίδια θα έχουν μόνο παρελθόν  

Η παράλληλα ιστορία θα ξεδιπλώνεται με άλλο τρόπο

Τέλος το ‘τώρα’ στα Assassin's Creed – Τα μελλοντικά παιχνίδια θα έχουν μόνο παρελθόν

Από την κυκλοφορία του πρώτου Assassin’s Creed πριν από 15 χρόνια, η Ubisoft παραμένει αναποφάσιστη σχετικά με το ρόλο του “τώρα” στο franchise. Ειδικότερα από το τρίτο βασικό κεφάλαιο και μετά, το οποίο ολοκλήρωσε την ιστορία του Desmond Miles, η σύγχρονη ιστορία που διαδραματιζόταν παράλληλα άλλοτε είχε μεγαλύτερη παρουσία και άλλοτε μικρότερη.

Όπως φαίνεται τώρα, η Ubisoft τελικά πήρε την απόφαση να αφήσει στην άκρη τη σύγχρονη ιστορία των Assassin’s Creed, κάτι που σημαίνει πως τα μελλοντικά παιχνίδια θα έχουν μόνο γεγονότα στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Game Rant, ο creative director του Assassin's Creed Mirage, Stephane Boudon ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο παιχνίδι δε θα έχει κανένα gameplay στο ‘τώρα’.

Όχι, αποφασίσαμε να μην βάλουμε στο Assassin's Creed Mirage αποστολές που θα διαδραματίζονται στο παρόν ή στο μέλλον, επειδή θέλαμε να επικεντρωθούμε στην ιστορία του Basim όταν βρισκόταν στη Βαγδάτη τον 9ο αιώνα. Προφανώς βρίσκεστε ακόμα στο Animus. Είναι ο πυρήνας του Assassin's Creed franchise, οπότε ναι, θα ξεκινήσετε με το Animus και υπάρχει επίσης και ένα τέλος, αλλά δε θα έχουμε κανένα gameplay στο παρόν κατά τη διάρκεια ολόκληρου του παιχνιδιού.

Σχετικά με αυτό μίλησε και ο project lead του Assassin’s Creed Codename Infinity hub, Marc-Alexis Côté, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο IGN. Το σχετικό απόσπασμα ακολουθεί παρακάτω.

Οι άνθρωποι που αγαπούν απλά να βυθίζονται στο παρελθόν, θα μπορούν να το απολαύσουν κατευθείαν και δε θα τους διακόπτει τίποτα, ούτε θα χρειαστεί να μάθουν ποιος είναι ο Desmond και η Layla. Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι τα κύρια παιχνίδια θα διαδραματίζονται πλέον αποκλειστικά στο παρελθόν.

Αν λοιπόν το Infinity διαθέτει ιστορία, αλλά δεν είναι παιχνίδι, αυτό σημαίνει ότι δε θα ελέγχουμε πλέον έναν σύγχρονο πρωταγωνιστή; Ρωτάω αν το meta storyline θα περιορίζεται σε πράγματα όπως ηχητικά μηνύματα και e-mails.

Ο τρόπος με τον οποίο θα αφηγηθούμε την ιστορία θα εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Είναι κάτι που κάνουμε μακροπρόθεσμα, όχι βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, αυτό που θέλουμε να κρατήσουν οι άνθρωποι είναι ότι το Infinity θα είναι το δικό σας Animus. Είναι κάτι σαν έναν ένας εξερευνητής του DNA σας στην επιφάνεια εργασίας σας. Εσείς είστε ο κύριος χαρακτήρας της ιστορίας.

Το Assassin’s Creed Mirage αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 για τα Xbox Series X|S, Xbox One, PS5, PS4, PC, Stadia, Amazon Luna, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό μας δημοσίευμα πατώντας εδώ.

Συγχρόνως, για τα άλλα δύο ολοκαίνουργια flagship Assassin's Creed παιχνίδια που βρίσκονται στον ορίζοντα, το Assassin's Creed Codename RED και το Assassin's Creed Codename HEXE, μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Ροη ειδησεων