Cyberpunk 2077: Τελικά θα κυκλοφορήσει μόνο ένα πακέτο επέκτασης

Και αυτό είναι το Phantom Liberty που αποκαλύφθηκε πρόσφατα
08 Σεπτεμβρίου 2022 15:14
Cyberpunk 2077: Τελικά θα κυκλοφορήσει μόνο ένα πακέτο επέκτασης

Εδώ και καιρό, μεταξύ άλλων εξαιτίας δηλώσεων της ίδια της CD Projekt, αλλά και από τις προσδοκίες που δημιούργησε σε πολλούς η εξαιρετική post-launch υποστήριξη του The Witcher 3: Wild Hunt, η gaming κοινότητα περίμενε πως το Cyberpunk 2077 θα έχει δύο πακέτα επέκτασης.

Τώρα, η πολωνική ομάδα έρχεται να ξεκαθαρίσει μια και καλή ότι πέρα από το Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, δε σχεδιάζει να κυκλοφορήσει κάποιο άλλο πακέτο επέκτασης. Τα σχέδια της εταιρίας γνωστοποιήθηκαν μέσα από μια απάντηση σε ένα σχόλιο στο YouTube κανάλι του τίτλου, ωστόσο έπειτα ακολούθησε και μια πιο επίσημη τοποθέτηση.

Συγκεκριμένα, σε μια διευκρινιστική δήλωση που παραχώρησε στο gaming μέσο VGC, η πολωνική εταιρία ξεκαθάρισε:

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το expansion που βρίσκεται στα σκαριά αυτή τη στιγμή είναι το μοναδικό που σχεδιάσουμε να κυκλοφορήσουμε για το Cyberpunk 2077. Πήραμε τη δύσκολη απόφαση να το αναπτύξουμε μόνο για τα PC, Stadia, PlayStation 5 και Xbox Series X|S, καθώς το εύρος του expansion καθιστά την κυκλοφορία του για κονσόλες προηγούμενης γενιάς τεχνολογικά δύσκολη και θα επηρέαζε αρνητικά την εμπειρία των παικτών.

Και επίσημα, λοιπόν, το Phantom Liberty θα είναι το μοναδικό πακέτο επέκτασης για το Cyberpunk 2077. Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται, έχουμε να κάνουμε με ένα ‘κατασκοπικό θρίλερ’, όπως το περιγράφει η ίδια ομάδα ανάπτυξης, τα γεγονότα του οποίου θα λαμβάνουν χώρα σε μια ολοκαίνουργια γειτονιά της Night City. Η ιστορία του expansion περιστρέφεται γύρω από τις ‘Νέες Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής’, τις οποίες ο πρωταγωνιστής ορκίζεται να υπηρετήσει.

Μάλιστα, οι παίκτες μπορούν να περιμένουν και την επιστροφή του Keanu Reeves. Συγκεκριμένα, ο λατρεμένος ηθοποιός συνεργάζεται για άλλη μια φορά με το στούντιο και έτσι θα συμμετέχει στο νέο expansion, ηχογραφώντας νέους διαλόγους για τον χαρακτήρα του, τον Johnny Silverhand.

Για την ώρα, το Cyberpunk 2077: Phantom Liberty δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά γνωρίζουμε πως θα έρθει κάποια στιγμή εντός του 2023.