PS5: Αφαιρείται ένα χαρακτηριστικό που δε χρησιμοποιούσε σχεδόν κανένας

Θα πει αντίο μέσα στο φθινόπωρο
01 Αυγούστου 2022 08:05
PS5: Αφαιρείται ένα χαρακτηριστικό που δε χρησιμοποιούσε σχεδόν κανένας

Όταν είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2020, το PS5 είχε έρθει με ένα ολοκαίνουργιο dashboard, το οποίο ενσωμάτωνε διάφορες νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά ήταν το σύστημα των  Accolades/Επαίνων. Η λειτουργία αυτή επέτρεπε στους κατόχους PS5 να επιβραβεύσουν τους παίκτες που συναντούσαν σε online παιχνίδια και οι οποίοι τους άφηναν καλή εντύπωση.

Για παράδειγμα, κάποιος μπορούσε να λάβει έναν έπαινο αν ήταν βοηθητικός, φιλόξενος ή καλός ανταγωνιστής με σεβασμό. Έπειτα τα accolades αυτά εμφανιζόντουσαν ως παράσημα στο προφίλ του. Στόχος ήταν όλα τα μέλη της κοινότητας να συμπεριφέρονται καλύτερα, αλλά εν τέλει το χαρακτηριστικό δε γνώρισε την ανταπόκριση που περίμενε η Sony.

Για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε τώρα πως μέσα στο φθινόπωρο του 2022, το εν λόγω χαρακτηριστικό θα απενεργοποιηθεί και θα αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου από τα προφίλ των χρηστών και το μενού του PS5.

Αναλυτικότερα, η επίσημη ελληνική support σελίδα του PlayStation αναφέρει:

Έπαινοι σε κονσόλες PS5

Το φθινόπωρο του 2022, δεν θα υποστηρίζεται πλέον η λειτουργία Επαίνων στο PlayStation 5. Το χαρακτηριστικό αυτό δεν είχε το επίπεδο χρήσης που περιμέναμε, και για αυτό θα στρέψουμε την προσοχή μας σε άλλα σημεία. Ενθαρρύνουμε την κοινότητα να συνεχίσει να ανταλλάσσει θετικά μηνύματα.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως ναι μεν ένα χαρακτηριστικό φεύγει, αλλά πολλά άλλα είναι καθοδόν. Συγκεκριμένα, πριν μερικά εικοσιτετράωρα η Sony είχε αποκαλύψει τι θα περιλαμβάνει η νέα μεγάλη αναβάθμιση του PS5 αργότερα εντός του έτους, όπως είναι μεταξύ άλλων η υποστήριξη για 1440p οθόνες, οι φάκελοι και πολλά ακόμη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικό με το επόμενο update του PlayStation 5 μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.