Μάθαμε τι ήταν τελικά η κρυφή πόρτα του NieR Automata που "φρίκαρε" το internet

Μια από τις προβλέψεις τελικά επαληθεύτηκε
29 Ιουλίου 2022 23:23
Μάθαμε τι ήταν τελικά η κρυφή πόρτα του NieR Automata που "φρίκαρε" το internet

Εδώ και μερικές ημέρες η κοινότητα του NieR Automata δεν έχει σταματήσει να μιλά για το βίντεο ενός παίκτη, ο οποίος φαινόταν σα να ανακάλυψε ένα μυστικό πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το αρχικό ντεμπούτο του παιχνιδιού.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, στο φαινομενικά τυχαίο αυτό βίντεο, ο παίκτης έμπαινε σε ένα κρυφό δωμάτιο στην Copied City. Μέχρι στιγμής κανένα άλλο μέλος της κοινότητας δεν είχε καταφέρει να μπει στο δωμάτιο αυτό ή γενικότερα να κάνει αυτή την κρυφή πόρτα να εμφανιστεί. Αυτό που έκανε τους πάντες να απορούν είναι το γεγονός πως μέχρι πρότινος δεν υπήρχε η δυνατότητα κάποιο mod να τροποποιήσει σε τέτοια βαθμό το παιχνίδι, επομένως πολλοί πίστευαν ότι πρόκειται για κάποιο μυστικό που έκρυψαν όντως οι δημιουργοί, ενώ δεν έλειψαν μέχρι και οι θεωρίες συνομωσίες.

Τελικά δόθηκε απάντηση, η οποία άφησε πολλούς εκνευρισμένους. Συγκεκριμένα, το viral βίντεο που ξεπέρασε τις 3 εκατομμύρια προβολές παρουσίαζε εν τέλει ένα mod. Μια αφοσιωμένη ομάδα από ταλαντούχους modders κατάφερε να τροποποιήσει το παιχνίδι με τρόπο που προηγουμένως δεν ήταν εφικτός και έτσι αποφάσισε να το ανακοινώσει με λίγο μυστήριο.

Εν τέλει το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ότι περίμεναν, με αποτέλεσμα να μην λείπει και ο εκνευρισμός κατά την αποκάλυψη της αλήθειας.

Επομένως, το τελευταίο μυστικό του NieR Automata πράγματι είχε ανακαλυφθεί και αυτό το δωμάτιο δεν ήταν κάτι που είχε κρύψει ο Yoko Taro και η ομάδα του. Φυσικά, τα καλά νέα για την κοινότητα του NieR είναι πως πλέον οι modders έχουν περισσότερες δυνατότητες από ποτέ για παρεμβάσεις στο παιχνίδι, οπότε προσεχώς αναμένεται να δούμε διάφορες ενδιαφέρουσες δημιουργίες.