Η κοινότητα του NieR Automata έχει φρικάρει με αυτή την πόρτα που βρέθηκε 5 χρόνια μετά (ΒΙΝΤΕΟ)

Και μόνο ένας παίκτης κατάφερε να ανοίξει
27 Ιουλίου 2022 16:19
Η κοινότητα του NieR Automata έχει φρικάρει με αυτή την πόρτα που βρέθηκε 5 χρόνια μετά (ΒΙΝΤΕΟ)

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες το βίντεο ενός παίκτη του NieR Automata, ο οποίος φαίνεται να ανακάλυψε ένα μυστικό πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το αρχικό ντεμπούτο του παιχνιδιού. Περνώντας σε λεπτομέρειες, στο φαινομενικά τυχαίο αυτό βίντεο, ο παίκτης μπαίνει σε ένα κρυφό δωμάτιο στην Copied City. Μέχρι στιγμής κανένα άλλο μέλος της κοινότητας δεν έχει καταφέρει να μπει στο δωμάτιο αυτό ή γενικότερα να κάνει αυτή την κρυφή πόρτα να εμφανιστεί. Ο χρήστης του Reddit sadfutago φαίνεται πως είναι κυριολεκτικά ο μόνος στη Γη που κατάφερε να βρει αυτό το μυστικό και η κοινότητα προσπαθεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Το βίντεο μοιράστηκε ο γνωστός modder Lance McDonald, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η δυνατότητα κάποιο mod να τροποποιήσει σε τέτοια βαθμό το παιχνίδι, επομένως μάλλον πρόκειται για κάποιο μυστικό που έκρυψαν όντως οι δημιουργοί. Μάλιστα, το θέμα απέκτησε τόση δημοσιότητα που το βίντεο ξεπέρασε τις 3 εκατομμύρια προβολές στο Twitter, ενώ την κατάσταση σχολίασε και ο ίδιος ο παραγωγός του τίτλου, Yosuke Saito, ο οποίος ρίχνοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά χαρακτήρισε την ανακάλυψη ένα «αιώνιο μυστήριο».

Οι εν λόγω αναρτήσεις ακολουθούν παρακάτω:

Αναμενόμενα υπήρξαν πολλοί που πιστεύουν πως το βίντεο είναι φτιαχτό, άλλοι που πιστεύουν πως πρόκειται για κομμένο περιεχόμενο που κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι προσβάσιμο, άλλοι πιστεύουν πως τα πλάνα είναι όντως από κάποιο mod και οι συνωμοσιολόγοι της κοινότητας που πιστεύουν πως πίσω απ’ όλα κρύβεται η Square Enix, η οποία έκρυψε κάποιο ARG που θα οδηγήσει σε marketing καμπάνια.

Η κατάσταση ακόμη εξελίσσεται βέβαια, οπότε για την ώρα όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Για την ιστορία, με αφορμή την επέτειο 5 χρόνων του παιχνιδιού, νωρίτερα φέτος η Square Enix είχε ανακοινώσει πως το Nier Automata θα γίνει και επίσημα anime. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Το Nier Automata είναι διαθέσιμο για PS4, Xbox One και PC, με την κυκλοφορία του στο Nintendo Switch να είναι προγραμματισμένη για τις 6 Οκτωβρίου.