Σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο Famitsu, ο Yoko Taro αναφέρθηκε στις πιθανές επιπτώσεις της ενσωμάτωσης της ΑΙ στη ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών.
“Νομίζω ότι η ΑΙ θα κάνει όλους του δημιουργούς παιχνιδιών να χάσουν τη δουλειά τους. Σε 50 χρόνια, οι δημιουργοί παιχνιδιών θα θεωρούνται όπως οι βάρδοι.”
Ενώ συνέχισε λέγοντας:
“Νομίζω πως στο εγγύς μέλλον, θα πάμε από μια εποχή στην οποία έπρεπε να μιμηθούμε το ύφος των αγαπημένων μας δημιουργών, σε μια εποχή όπου θα μπορούμε να έχουμε τα αγαπημένα μας σενάρια δημιουργημένα (από ΑΙ). Η τεχνητή νοημοσύνη θα καθορίζει τις προτιμήσεις των χρηστών και επιδέξια θα δημιουργεί παρακλάδια που θα θέλουν να διαβάσουν, και οι ικανότητές τους στο να προτείνουν θα συνεχίζει να βελτιώνεται.”
Δεν είναι εύκολο να αντιληφθείς πάντα τον τόνο και το ύφος του ομιλητή, ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε, όπως εδώ, με δηλώσεις στα ιαπωνικά που μεταφράζονται στα αγγλικά και έπειτα εμείς τις μεταφράζουμε στα ελληνικά. Ωστόσο οι δηλώσεις του εκκεντρικού δημιουργού των Nier μας ακούγονται κάπως απαισιόδοξες.
Η διείσδυση της ΑΙ στην διαδικασία της ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών είναι πλέον δεδομένη για την πλειοψηφία των studios και οι φόβοι γύρω από τις επιπτώσεις της τόσο στο επίπεδο της εργασίας (απώλεια θέσεων εργασίας) όσο και στο δημιουργικό επίπεδο, είναι πολλοί.
Εσείς πώς πιστεύετε ότι θα επηρεάσει την βιομηχανία;
Πηγή.
Must Read
Πείραμα καθηγητή έδειξε πόσοι χρησιμοποιούν ΑΙ στα διαγωνίσματα
ΤΟ ΨΑΞΑΜΕ... | Πόσο συχνά μας δίνει λάθος απαντήσεις η ΑΙ;
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποσύρεται η πανίσχυρη AI Claude Fable 5 της Anthropic – Επέμβαση από την αμερικανική κυβέρνηση