Σάλος με την παρενόχληση των developers του God of War – Πήρε θέση και ο Phil Spencer του Xbox

Δείτε το μήνυμά του προς τον Cory Barlog
01 Ιουλίου 2022 22:08
Σάλος με την παρενόχληση των developers του God of War – Πήρε θέση και ο Phil Spencer του Xbox

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες ο Cory Barlog, δημιουργός του God of War (2018) και επικεφαλής της ταλαντούχας ομάδας ανάπτυξης Sony Santa Monica, ξέσπασε στα social media, καθώς gamers έστελναν αισχρά μηνύματα σε developers του God of War Ragnarok.

Συγκεκριμένα, η cinematic producer του τίτλου, Estelle Tigani, ήταν αυτή που βρέθηκε στο στόχαστρο, λαμβάνοντας από "fans" του τίτλου αυτόκλητες φωτογραφίες από τα ιδιωτικά τους μέρη, ζητώντας από την ίδια να τους δώσει επιτέλους νέα για τον τίτλο.

Αυτή η πίεση προς την ομάδα ανάπτυξης να αποκαλύψει την ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού ξεκίνησε εν μέρει μετά την έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων πως κάποια ανακοίνωση ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου. Με το θέμα, λοιπόν, να έχει πάρει αυτές τις διαστάσεις, πολλοί ξεκίνησαν να κατηγορούν τους leakers, τους ρεπόρτερ και τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια.

Απαντώντας, λοιπόν, σε μια σχετική ανάρτηση, ο Barlog αποφάσισε να ηρεμήσει τα πνεύματα, δηλώνοντας:

Η λύση δεν είναι να βρείτε κάποιον για να κατηγορήσετε ή για να επικεντρώσετε το μίσος. Ίσως είναι προτιμότερο απλά να αντιμετωπίζουμε αυτούς που φτιάχνουν τα πράγματα που αγαπάμε με κάποια ανθρώπινη ευπρέπεια και σεβασμό.

Αυτή δεν είναι μάχη. Δεν είμαστε σε πόλεμο. Απλά προσπαθούμε να φτιάξουμε και να απολαύσουμε πράγματα μαζί.

Λίγο αργότερα και ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, αποφάσισε να πάρει θέση, στηρίζοντας τον Cory και την ομάδα του. Με τη σειρά του, λοιπόν, ο Spencer δήλωσε:

Τα είπες ολόσωστα Cory.

Ανυπομονώ να απολαύσω το God of War όταν κυκλοφορήσει. Ευχαριστώ εσένα και την ομάδα για την εκπληκτική δουλειά που κάνετε, δημιουργώντας πράγματα που αγαπάμε. Ευχαριστώ.

Για την ιστορία, το God of War: Ragnarok βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τα PS4 και PS5 και αναμένεται να ολοκληρώσει το σκανδιναβικό saga της ιστορίας του Kratos. Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά το πρώτο trailer του παιχνιδιού πατώντας εδώ.