Πέθανε ο Bernie Stolar, πρώην πρόεδρος της Sega Αμερικής και σημαντικό στέλεχος του PlayStation

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών
26 Ιουνίου 2022 19:14
Πέθανε ο Bernie Stolar, πρώην πρόεδρος της Sega Αμερικής και σημαντικό στέλεχος του PlayStation

Ο Bernie Stolar έφυγε από ζωή σε ηλικία 75 ετών, όπως έγραψε το GamesBeat και επιβεβαίωσε μέσα από φίλους και γνωστούς του.

Ήταν ένα σημαντικό στέλεχος στη gaming βιομηχανία με λαμπρή καριέρα στα '80s μέχρι και το 1999 έχοντας υπηρετήσει με επιτυχία στη Sega Αμερικής και την Sony Computer Entertainment America

Είχε υπηρετήσει όμως σαν υψηλόβαθμο στέλεχος την Atari επιβλέποντας το Atari Lynx, όπου έπειτα πήρε μεταγραφή για τη Sony ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη και πρώτος πρόεδρος της Sony Computer Entertainment America. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φέρει τεράστιους τίτλους όπως τα Crash bandicoot, Ridge Racer και Spyro the Dragon στο PS1. Λέγεται ότι επέβαλλε μια πολιτική απαγόρευσης των RPG στην πλατφόρμα καθώς το genre τότε κινούνταν περισσότερο σε 2D γραφικά και έτσι δεν θα επιδείκνυαν την ιπποδύναμη του PlayStation. 

Μετά την επιτυχία του PlayStation την πρώτη του χρονιά μετακόμισε στη Sega of America επιβλέποντας το λανσάρισμα του Sega Saturn, όπου μετά έγινε COO τον Μάρτιο του 1997 και πρόεδρος μια χρονιά μετά. Ένα από τα highlights της καριέρας του ήταν όταν ανακοίνωσε στη σκηνή την τιμή του Sega Dreamcast στα $199, κάτι που προκάλεσε το κοινό να ξεσπάσει όρθιο σε χειροκροτήματα. 

Βέβαια, αυτή η αυθόρμητη απόφασή του λέγεται ότι εξόργισε την Sega Ιαπωνίας που επέμενα να τιμολογήσει την κονσόλα στα $249 και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της. Πριν κυκλοφορήσει το Dreamcast στις ΗΠΑ, ο Stolar απολύθηκε από τη Sega λαμβάνοντας αποζημίωση ύψους $5 εκατομμυρίων.