H Sega σχολιάζει τα αναπάντεχα remakes των κλασικών παιχνιδιών της

Jet Set Radio, Crazy Taxi, Shinobi και πολλά ακόμη θα γίνουν reboots
11 Δεκεμβρίου 2023 18:15
H Sega σχολιάζει τα αναπάντεχα remakes των κλασικών παιχνιδιών της

Ανάμεσα στις εκπλήξεις των The Game Awards 2023 ήταν η...πενταπλή ανακοίνωση της Sega, με τα reboots μερικών εκ των πιο κλασικών τίτλων της όπως Jet Set Radio, Street of Rage, Golden Axe και Shinobi μεταξύ πολλών άλλων.

Τώρα, μέσω μιας συνέντευξης του CEO της Sega Αμερικής, Shiju Utsumi, σχολίασε επίσημα μετά την αποκάλυψή τους, το σκεπτικό της εταιρίας πίσω από αυτή την έκπληξη, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι "Θέλαμε να δείξουμε μια αιχμηρότητα και μια επαναστατική νοοτροπία" για το ύφος και το vibe των αναβιώσεων των εν λόγω τίτλων. Άλλωστε ο τελικός σκοπός τους είναι να μιμηθούν την ατμόσφαιρα των αυθεντικών παιχνιδιών. 

"Το concept παιχνιδιών όπως το 'Jet Set Radio' είναι προχωρημένο. Οι αρχικοί δημιουργοί εμπλέκονται ξανά και τώρα ήρθε η ώρα του. Είναι μια καλή εποχή όπου οι άνθρωποι μπορούν να εκτιμήσουν όλα τα είδη των concepts", δήλωσε επίσης. 

Ένας από τους λόγους που η Sega προχώρησε σε αυτό το φιλόδοξο project πολλαπλών μοντέρνων reboots που θα βγαίνουν μέσα στα επόμενα χρόνια, ο CEO το πίστωσε στην επιτυχία τίτλων όπως Sonic, Yakuza και Persona. 

Ρωτήθηκε επίσης για το ενδεχόμενο να επιστρέψει και το Virtua Fighter με παρόμοιο τρόπο λέγοντας: "Το εξετάζουμε αυτή τη στιγμή. Το Virtua Fighter δεν έχει τόσα πολλά κόλπα, ειδικές κινήσεις όπως το Street Fighter, είναι πιο ρεαλιστικό. Πώς μπορούμε να το κάνουμε πιο δραματικό όμως; Σε αυτό πάνω δουλεύουμε".