SEGA: Νέο κύμα απολύσεων για το 2024 και στους δημιουργούς των Sonic

Επηρεάζεται η Sega of America
31 Ιανουαρίου 2024 21:53
SEGA: Νέο κύμα απολύσεων για το 2024 και στους δημιουργούς των Sonic

Την ώρα που συνεχίζει να σοκάρει ο αριθμός των απολυμένων εργαζομένων μέσα στον πρώτο μήνα του 2024, άλλο ένα μικρότερο κύμα όμως αυτή τη φορά απολύσεων έγινε γνωστό στη SEGA. 

Συγκεκριμένα, η SEGA of America (το παράρτημα της Sega στις ΗΠΑ) θα απολύσει πάνω από το 10% των εργαζομένων του και συγκεκριμένα πρόκειται για 61 υπαλλήλους της. Το γεγονός εντοπίστηκε από χρήστη στο forum του ResetEra μέσα από τον λογαριασμό @WhatLayoff στο X (πρώην Twitter), ο οποίος μεταδίδει τέτοιου είδους ειδήσεις. Μάλιστα, λόγω του νομοσχεδίου WARN (Worker Adjustment and Retraining Notification) της Πολιτείας της Καλιφόρνιας πρέπει να ειδοποιηθούν οι εργαζόμενοι νόμιμα από την εταιρία ότι θα απολυθούν 60 ημέρες πριν γίνει ένα μαζικό κύμα απολύσεων. 

Το κύμα απόλυσης των 61 εργαζομένων της Sega of America θα γίνει στις 8 Μαρτίου, την ώρα που η εταιρία μετρούσε πριν από αυτό περίπου 440 εργαζομένους, κάτι που θα επηρεάσει το 13% του εργατικού δυναμικού της. Πρόκειται για εργαζομένους των QA(Quality Assurance) και localisation ομάδων της Sega Αμερικής, καθώς το πλάνο της ιαπωνικής εταιρίας είναι να αναθέσει σε κάποια τρίτη εταιρία αυτές τις αρμοδιότητες. 

Από τις αρχές του 2024 έχουν απολυθεί πάνω από 6.000 εργαζόμενοι στην gaming βιομηχανία και μόνο, αριθμός που αγγίζει ήδη πάνω από τις μισές απολύσεις που έγιναν όλο το 2023. Το νεότερο τεράστιο κύμα απολύσεων ήταν αυτό στη Microsoft και το Xbox, επηρεάζοντας την Activision Blizzard και τη Zenimax και πάνω από 1.900 υπαλλήλους. Riot Games, Sony, Meta, Google, Unity, Naughty Dog είναι μερικά από τα ονόματα που προέβησαν σε μαζικές απολύσεις. 

 

 

 

Tags: